Anoniem: De gynaecoloog heeft mijn vagina vernietigd!

Hallo FamilieNieuws, ik ben Aruna. Ik wil beginnen met zeggen dat ik vorig jaar ben bevallen van een hele mooie zoon. Maar ik wil jullie vertellen over mijn vreselijke bevalling in een ziekenhuis hier in Suriname.  De gynaecoloog heeft mijn vagina vernietigd!

Vreselijke bevalling

Het was een vreselijke bevalling. Ze hebben me alleen gelaten in de verloskamer want ze zeiden dat ik nog niet zou bevallen. Gelukkig was mijn man erbij om de zuster te roepen. Binnen een uur was ik bevallen. Als hij er niet was zou ik helemaal alleen bevallen, zonder een vroedvrouw. Terwijl ze eigenlijk hadden gezegd dat mijn man naar huis moest gaan want ik zou pas de volgende dag bevallen. Omdat ik stennis ging maken hebben ze hem toch bij me gelaten.

Na de bevalling moest ik hechtingen hebben van binnen en van buiten. De zuster heeft mij alleen hechtingen van buiten gegeven. Die hechtingen heb ik ook nog eens zonder verdoving gekregen. Gewoon in de verloskamer. Terwijl ik later hoorde dat je bij meer dan 5 hechtingen naar de O.K. moet. Dat is bij mij niet gebeurd.

Hechtingen

Doordat de hechtingen niet goed zijn aangebracht is alles van mij open binnen. Tijdens de omgang voel ik helemaal niets meer. Ik dacht eerst dat het kwam door het spiraaltje dat ik na de bevalling bij Stichting Lobi heb laten plaatsen. Die heb ik ook laten verwijderen maar dat was het niet. Ze hebben mijn vagina veel te wijd gehecht en van binnen open gelaten.

Sociale verzekering

Ik ben terug gegaan naar het ziekenhuis. Ik heb een andere gynaecoloog gekregen. Ze hebben het probleem gezien en hebben bevestigd dat alles daarbinnen is vernietigd. Ze zeggen dat ik een operatie nodig heb. Prima, maar nu zeggen ze dat ik 800 srd moet betalen. En misschien kan het wel oplopen naar meer. Ten eerste ben ik geschrokken dat ik een operatie nodig heb. En dan ben ik geschrokken dat ik zoveel geld moet betalen. Dit kan toch niet. Ik heb een verzekering. Ik heb een SZF sociale verzekering. Na de operatie moet ik ook nog 3 tot 4 dagen in het ziekenhuis blijven. Ik ben pas bevallen, ik heb een baby thuis. Hoe dan?

Spijt

Ik heb echt spijt ervan dat ik gekozen heb voor dit ziekenhuis om te bevallen. Ik heb echt een vrees nu. Kinderen wil ik ook niet meer. Die hechtingen plaatsen was nog erger dan mijn hele bevalling. Ik kreeg steeds vaker pijn in mijn onderbuik nu. Het enige dat mijn vorige Gynaecoloog gaf was Buscopan. Ook zei hij toen ik mijn klachten vertelde dat de wond al droog was en dat hij het wel weer kon openmaken en weer opnieuw hechten. Wie is zo gek om dat te doen? Ik was zo bang, vooral hoe ik die pijn kende van het hechten zonder verdoving.

Daarom ben ik overgestapt naar een andere gynaecoloog. Deze heeft gelukkig het probleem wel gevonden. Maar kan mij alleen helpen als ik die 800 srd betaal. Ik ga die 800 srd kunnen betalen, als het niet anders kan. Maar om die hele operatie te doen. Ik ben bang daarvoor. Het gaat niet 1-2-3 genezen en dan ga ik maanden moeten lopen met pijnen voordat ik volledig herstel. Ik ben zo bang geworden voor pijn.

Waarschuwing

Ik schrijf deze brief ook naar FamilieNieuws omdat ik vrouwen wil waarschuwen. Ze moeten goed opletten bij de bevallen. Check goed hoeveel hechtingen je krijgt. De arts moet het ook goed controleren als je na een week op controle gaat. Want dat is bij mij niet gebeurd. Ze hebben me alleen gezegd om niet in warm water te gaan zitten of ermee te baden. Is mijn intieme verhaal vertel ik jullie. Mijn privé deel ik met jullie. Ik heb het meegemaakt. Dit is de ellende waarin ik nu op dit moment zit. Is het trouwens normaal dat ik moet betalen voor een fout die de artsen hebben gemaakt? Ik vraag me dat ook af. Misschien zijn er nog andere vrouwen die dit hebben meegemaakt en mij kunnen vertellen hoe ze dit hebben opgelost. U mag uw reactie ook anoniem schrijven naar FamilieNieuws. Alvast bedankt. Aruna

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of 
 op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.