Video – De uitvaart van oud-minister Hildenberg

In de Grote Stadskerk is afscheid genomen van oud-minister Humphrey Hildenberg. Hij werd alom geprezen voor zijn kundigheid, karakter en het vermogen om drie termijn het staatsfinanciën in moeilijke tijden te beheren.

NPS-voorzitter Gregory Rusland merkte op dat voor zijn nagedachtenis de financiële positie van het land hersteld moet worden, waarbij alle inkomensgroepen ontwikkelingskansen hebben. Tussen de toespraken door bracht het mannenkoor Harmonie toepasselijke nummers ten gehore. Hildenberg maakte deel uit van dit mannenkoor. Hij is te Marius Rust met staatseer begraven.

 

Namens het ministerie van Financiën sprak Adeline Wijnerman lovende woorden uit over Hildenberg. Zij heeft als de toenmalige directeur van het ministerie nauw met Hildenberg samengewerkt. Rusland roemde Hildenberg ook als een waardig lid van de NPS, die hij van 1987 tot 1992 in De Nationale Assemblee heeft vertegenwoordigd. Roy Shyamnarain die goed bevriend was met Hildenberg, lichtte ook een tipje van de sluier over veelzijdige persoon die heengegaan is. Hij wenste de vrouw van Hildenberg, Clea, zoon Henk, kleinkinderen en familie veel sterkte toe.

Oud-president tevens gewezen NPS-voorzitter Ronald Venetiaan memoreerde dat Suriname drie termijnen heeft kunnen profiteren van de talenten van Hildenberg. Hij beheerde de geldtrommel van de Staat, in voor bestuurders, land en volk zeer moeilijke jaren. Hij moest in die periode steeds goed nagaan hoe de aanvragen van financiering te beoordelen op basis van beschikbare en te verwachten middelen beoordeeld moesten worden. ‘De kreet sky is the limit is een illusie van slechte bestuurders’, vindt Venetiaan.

Venetiaan merkte op dat het pad van de oud-minister niet over rozen is gegaan. Hij heeft ook te maken gehad met openlijke tegenwerking, sabotage en corrupte medewerkers en particulieren. Hij heeft hen ook streng voor bestraffing voorgedragen. Hier op aarde wordt getreurd om het verlies, wat zijn prestaties betreft, “ga gerust in vrede. Daarboven zal er geen limiet zijn aan goeds dat je ten deel kan vallen.” Venetiaan sprak de hoop uit dat het bewaarheid wordt wat in de advertenties staat. ‘Als de klokken luiden, ben ik veilig thuis’.

 

Bekijk hier een video van de singineti die gisteren heeft plaatsgevonden in Grundyari:

Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.