Bekendmaking – Weg naar Langa Tabiki voorlopig afgesloten

Weg naar Langa Tabiki tot nader order afgesloten; waterstand dorpen stabiel
De weg naar Langa Tabiki is vanaf vandaag tot nader order afgesloten. Dit deelt districtscommissaris Margaretha Malontie van Sipaliwini mee aan Suriname Herald. Malontie zegt dat ze geen andere keus heeft dan de weg voorlopig af te sluiten.

Personen die de afgelopen dagen met hun voertuig van de weg gebruikmaakten, kwamen vast te zitten. De weg verkeert in zeer slechte staat en is onbegaanbaar. Op basis hiervan is het besluit genomen om de weg af te sluiten. Dit is gedaan om de veiligheid van de weggebruikers niet in gevaar te laten komen, zegt Malontie.


De weg is vanaf kilometer 58 na de afslag naar de werkplek van multinational Newmont afgesloten voor voertuigen met een tonnage van boven de 4 ton. De burgermoeder zegt dat er tot nu toe gehoor is gegeven aan de oproep. Slechts enkele personen hebben vandaag gebruikgemaakt van de weg. Ook deze personen hebben met hun voertuigen moeite om over de in slechte staat verkerende weg te rijden.
Intussen heeft de burgermoeder al contact opgenomen met Newmont. De multinational heeft zich bereid getoond om een aannemer in te zetten om de weg te helpen rehabiliteren. Ook een gedeelte van de weg naar de goudplant is onbegaanbaar. Vandaag is er een aanvang gemaakt met de inspectie van de weg. De bedoeling is dat er morgen een aanvang gemaakt zal worden met de rehabilitatie van de weg.

De weg naar Langa Tabiki is vanaf vandaag tot nader order afgesloten. Foto: Suriname Herald
Malontie zegt dat het de afgelopen dagen behoorlijk heeft geregend in het gebied. De weg zal weer opengesteld worden wanneer de aannemer het werk heeft afgerond. Voor wat de dorpen betreft is alles vrij normaal, zegt de burgermoeder. Er is geen reden tot paniek, zegt Malontie.
Geschreven door Raoul Abisoina

Bron en Foto: Suriname Herald Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.