Anoniem – Is het mijn schuld dat mijn zonen homo zijn?

Ik ben Therese, ik ben een moeder. Ik heb 2 zonen. Ik heb alleen maar 2 zonen. 1 van 21 en 1 van 16 jaar. Ze hebben beiden een andere vader. Ik heb echt mijn best gedaan om mijn jongens goed op te brengen. Maar ik heb gefaald. Clifton de oudste leeft samen met een man. Een oudere man van 64 jaar. Veel ouder dan mij zelfs. Ze leven op Moengo. En nu heeft mijn jongste zoon me gezegd dat hij ook een vriend heeft.

Ik vind het een schande

Bijna ben ik flauwgevallen. Van Clifton had ik altijd al een vermoeden. Hoewel hij een jongen is leek het echt alsof ik een dochter had. Hij hielp ons altijd met alles in huis. We hebben hem zo geaccepteerd. Mijn moeder heeft het altijd gezegd. Zij is juist degene die van hem houdt.

Mijn broers niet hoor. Ze willen niet horen dat hij homo is. Ik eigenlijk ook niet dus ik bemoei niet met die vriend van hem. Ik ga nooit daar. Hij komt elk weekend bij ons. Maar zonder die man. Ik vind het een schande dat hij met zo een oude man moet gaan. Een man met kinderen hoor.

Brutaal

Ik wist al in mijn hart dat mijn zoon Clifton die richting op zou gaan. Maar van Errol ben ik wel geschrokken. Hij is pas 16 jaar. Hoe weet je dan al dat je van jongens houdt? Die kinderen van tegenwoordig zijn gewoon brutaal. Ik denk dat zijn broer hem heeft beïnvloed. Die man met wie hij is woont in een groot huis op Moengo. Hij heeft geld en vaak zijn ze in Frans Guyana. Ze rijden een mooie auto. Errol ziet dat allemaal. Ik denk dat hij gewoon grote ogen heeft en daarom ook die richting op gaat. Ik schaam me voor hem. Hij misdraagt zich. Hij doet ook zo verwaand. Mijn broers willen mijn zonen niet meer in de buurt van hun kinderen hebben. Ze zijn bang dat hun kinderen beïnvloed worden door mijn jongens. Ik snap ze wel. Ik denk ook dat het niet goed is als mijn neefjes zien hoe mijn jongens leven.

Mijn broers geven mij ook de schuld want hoe kun je 2 jongens hebben die verkeerd zijn. Het ligt aan mijn opvoeding. Ik wilde altijd meisjes hebben en ze zeggen dat ik ze als meisjes heb opgevoed. Clifton heeft ook heel lang de borst gekregen. Mijn moeder en broers waarschuwden mij altijd al dat ik een kleine homo aan het maken ben. En ja, nu heb ik er twee.

Ik heb alles geprobeerd. Vooral met Clifton, kerk, wassies. Niets helpt. Hij houdt toch van mannen. Hij zet make-up en lakt zijn nagels. Maar dat heeft hij altijd al gedaan. Ik accepteer hem toch wel hoe hij is.

Ik ben moe

Maar Errol niet, het past niet bij hem om, homo te zijn. Ik hou niet van hem op deze manier. Dan bid ik weer tot God en vraag om me te vergeven. Mijn jongen is pas 16. Waar kan ik met hem gaan. Wassies wil hij niet en mee naar de kerk al helemaal niet. Ik ben echt heel moe van dit. Is er iets anders dat ik kan doen? Ik weet zeker dat Errol geen homo is. Hij is gewoon een luie jongen die misbruikt maakt van mannen. Hij is zo een knappe jongen. Ik zie wat voor een jongen hij is. Hij heeft ook contact met meisjes. Ik denk dat hij ze gebruikt. Praten met hem helpt niet. Van hem is echt pas 6 maanden dat hij zich zo misdraagt.

Hoe kan ik hem op het rechte pad weer brengen? Ik kan de mensen van de kerk ook niet zeggen dat ik in deze toestand zit. Ik ben bang dat ik dan ook niet meer welkom ben in de kerk.

Hebzuchtige jongen

Soms vraag ik God waarom hij me dit heeft aangedaan. Van Clifton heb ik geaccepteerd dat hij een meisjesachtige jongen is en van mannen houdt. Maar van Errol kan ik het niet verwerken. Misschien omdat ik altijd had gehoopt dat hij de man in huis zou zijn en voor mij zou zorgen. Maar nu zie ik dat nooit meer gebeuren. Ik ben ook bang dat Errol domme dingen doet. Hij is een hebzuchtige domme jongen. Straks gaan die mannen hem mishandelen en misbruiken. Ik weet niet hoe ik met hem moet praten. Hij lijkt zo een koppige puber geworden. Hij heeft hierdoor ook ruzie met zijn broer gemaakt dus die wil niet meer bemoeien in zijn leven. Ik weet het echt niet hoor. Dit is niet het leven dat ik heb gewild hoor. Ook niet voor mijn jongens. Wat zeggen jullie ervan? Ben ik de schuldige en kan het nog goed komen met ze? Wat kan ik doen?

Gerelateerde verhalen:

Anoniem: Anton zijn man wil een kind

 

Anoniem: Coming out, maar hoe? Het verhaal van Charlie

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar info@familienieuws.com

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of 
 op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.