Vader doodgeschoten Brielle wil antwoorden

“Hij was een bekende Surinamer en bewoog zich zelfs binnen de hoogste kringen van het land. Het gaat daarom mijn verstand te boven dat het erop lijkt alsof er niets wordt gedaan aan het oplossen van de moord op mijn zoon. Het lijkt erop alsof men de zaak bewust in de doofpot wil doen belanden”, benadrukt een emotionele Roël Wilfred Waterval.

Hij is de vader van Franklin Waterval, beter bekend als ‘Brielle’, die vorig jaar augustus in koelen bloede is doodgeschoten voor zijn etenszaak bij Bronsplein te Frimangron.

Vader Waterval is niet te spreken over het zwijgen van de autoriteiten. Tien maanden na de dood van zijn zoon nam hij deze week het initiatief om informatie bij de politie op te vragen. Hij is vrijdag voor de tweede keer naar het hoofdbureau van politie gegaan en werd te woord gestaan door een inspecteur.

“Er zijn dossiers tevoorschijn gehaald en er is veel gesproken. Maar er is niets concreets gezegd over het onderzoek”. Het gebrek aan duidelijkheid is volgens hem pijnlijk voor de familie. Brielle zat in zijn wagen voor zijn etenszaak en sprak met een man die naast de auto op het trottoir stond. Hij werd volgens een verklaring van de politie vanuit een rijdend donker voertuig beschoten. Brielle overleed ter plekke. De man met wie hij sprak werd ook geraakt, maar overleefde het schietincident.

Sindsdien is er nooit meer een mededeling van de politie gekomen over deze zaak. “Als vader hoor ik ook veel. Mijn zoon bewoog zich in de hoogste kringen van het land”, zegt Waterval senior, doelend op het feit dat het publiek geheim is dat hij zakenman was en vaker in kringen van president Desi Bouterse te zien was. Waterval zegt drie weken geleden over te zijn gekomen naar Suriname vanuit Nederland en hij zal niet vertrekken totdat hij “antwoorden krijgt over wat er is gebeurd”. ”
Eerdere berichten

Redactie: Eigenaar eethuis Sabroso vermoedelijk doodgeschoten vannacht

Overleden – Franklin Waterval

 

Bron: DWT

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.