Vader van de 18-jarige Sherlana Chatta over het verdwenen geld

M. Chatta, vader van de 18-jarige Sherlana Chatta, is teruggekomen op zijn eerder afgelegde verklaringen. De man heeft bij zijn nader verhoor bij recherche van de afdeling Kapitale Delicten aangegeven dat het geld dat hij als vermist had opgegeven intussen teruggevonden is in de koelkast.

Zijn zoon is de eerlijke vinder. Waarom Chatta gelijk na de vondst de politie niet op de hoogte had gesteld, is niet bekend. Dit bevestigt commissaris Guno Roosenhoff tegenover Dagblad Suriname. Tot nu toe heeft het Forensische Opsporingsteam duidelijke sporen van zelfmoord aangetroffen bij het slachtoffer en de plaats van het delict.
Op 29 mei werd het ontzielde lichaam van de 18-jarige studente aangetroffen in haar woning aan de Kwikstraat. Op basis van de verklaring van vader Chatta werd in eerste instantie gedacht dat er sprake was van roofmoord.

Volgens de vader van het slachtoffer vermiste hij een geldbedrag van USD 120.000 en SRD 80.000 uit zijn woning. Uit het politioneel onderzoek is gebleken dat het slachtoffer voor het incident de harde schijf uit de camerabox heeft verwijderd en deze op het erf in een vuilniszak heeft geplaatst.

Deze handelingen zijn vastgelegd op de beveiligingscamera van een buurman. Het meisje heeft zelf de harde schijf in de vuilniston gegooid. Het motief waarom het slachtoffer zelfmoord heeft gepleegd, is nog een vraagteken. Het ontzielde lichaam van Sherlana werd afgelopen zondag ten grave gedragen.
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.