Politie schiet op rovers na gewelddadige overval supermarkt

politie Paramaribo

Een gemengd team bestaande uit wetsdienaren van de afdeling Kapitale Delicten en het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) hebben op vrijdag 9 juni vier roofverdachten aangehouden.

De rovers hebben in de ochtend van vrijdag 9 juni een roofoverval gepleegd aan de Frederickshoopweg in een supermarkt. De politie van Latour is via de Centrale Meldkamer ingeschakeld. De rovers hadden de plek inmiddels verlaten voordat de wetsdienaren op de plek aankwamen. De politie trof de slachtoffers van de beroving gekneveld aan. Per ambulance zijn deze slachtoffers afgevoerd naar de afdeling Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Na medische behandeling zijn zij heengezonden.

Aan de hand van uitgewerkte informatie zijn de rovers door het RBTP gelokaliseerd op een adres te Pontbuiten. De 28-jarige Byorn, G. alias Motro en Gio B. (28) zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Twee verdachten van wie de namen nog niet bekend zijn, zijn geraakt door politiekogels tijdens hun vluchtpoging.

Ondanks waarschuwingsschoten renden drie van de verdachten door en was de politie genoodzaakt gericht te schieten. Een van hen heeft kans gezien weg te komen. De twee die geraakt zijn, zijn onder politiebewaking opgenomen in de ziekeninrichting.

Een deel van de buit, welke op de foto te zien is, is teruggevonden. Afdeling Kapitale Delicten onderzoekt deze zaak verder.
Bron: KPS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.