Video – Belangrijke bekendmaking omtrent plastic rijst

Hier bij een bericht van het NVWA. Dat is de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

De NVWA bewaakt de veiligheid van voedsel en consumentenproducten, de gezondheid van dieren en planten, het dierenwelzijn en handhaaft de natuurwetgeving.

Plastic rijst?

“Wij krijgen de laatste tijd veel vragen over rijst die verontreinigd zou zijn met plastic namaakrijst. Berichten over ‘plastic rijst’ circuleren al sinds 2011. In heel Europa is nog nooit rijst gevonden die is verontreinigd met plastic (namaak-rijst). Ook de NVWA heeft bij (import) controles nog nooit plastic rijst aangetroffen.

Er zijn verschillende rijstsoorten te koop. Hoe plakkeriger deze zijn na het koken, des te gemakkelijker het is er een balletje van te maken dat kan stuiteren. Dat heeft gewoon met het in rijst aanwezige zetmeel te maken en helemaal niets met plastic.

Rijst wordt vóór verdere verwerking door de bedrijven gecontroleerd op de aanwezigheid van verontreinigingen en indien nodig geschoond.

Zo kan de aanwezigheid van ongewenste materialen als steentjes en takjes in de rijst worden voorkomen.”

**
Bekijk hier een video van iemand die verschillende soort rijst aan het testen is:

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.