Video – 14-jarige bekent misbruik en moord 14-jarige Romy (Nederland)

De verdachte in het onderzoek naar de dood van de 14-jarige Romy geeft toe dat hij het meisje uit Hoevelaken heeft misbruikt en verantwoordelijk is voor haar dood.

Dat heeft het Openbaar Ministerie zojuist bekendgemaakt. De verdachte heeft over beide feiten een bekennende verklaring afgelegd.

Het gaat om een 14-jarige jongen uit Lunteren, een dorp in de gemeente Ede in Gelderland. Hij is eerder vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die besloot dat hij 14 dagen langer blijft vastzitten.

Verdachte heeft over beide feiten een bekennende verklaring afgelegd. Beperkingen zijn opgeheven. Onderzoek wordt voortgezet. Het lichaam van Romy werd op vrijdag 2 juni gevonden in het water aan het Emelaarspad in Achterveld, een dorp in de provincie Utrecht. Het meisje was voor haar dood seksueel misbruikt, zo bleek uit onderzoek.

 

De twee kenden elkaar van school, die verslagen heeft gereageerd op het overlijden van Romy. Ook het nieuws dat een medeleerling verdachte is in de zaak, sloeg in als een bom.

Advocate verdachte boos
De advocate van de verdachte tiener is boos op de handelswijze van het OM. Zij ging er juist vanuit dat de zaak achter gesloten deuren zou worden afgehandeld. “Het OM heeft gisteren ook al één en ander gezegd en daar ben ik het absoluut niet mee eens”, zegt ze tegen RTL Nieuws.

Verder wil de advocate geen enkel commentaar geven. “Dat is absoluut niet in het belang van mijn cliënt.”

Bron: 112inbeeld
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.