Excuses SLM aan de nabestaanden van de ramp?

“De schuld geven aan de SLM is populair talk. Laten we ons bezig houden met serieuze dingen.” Dat zei directeur Robbi Lachmising van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) donderdag tijdens het radioprogramma ABC Actueel.

Hij reageert op Roy de Miranda, voorzitter van stichting ‘Mondiaal Kleurrijk Voetbal’ die donderdag tijdens de herdenking van de SLM-vliegramp 7 juni 1989 zei dat de SLM de nabestaanden om vergiffenis moet vragen.

De Miranda vindt dat de SLM niet genoeg eer betoond heeft aan de herdenking. De SLM was volgens hem de hoofdverantwoordelijke van de ramp, en heeft een fout gemaakt door ongeschikte mensen te plaatsen in de cockpit. Ook zou er een gezagvoerder zijn aangesteld die vanwege zijn leeftijd eigenlijk niet meer mocht vliegen.

Lachmising is hier niet van gediend. Hij stelt dat de SLM-piloten in het bezit zijn van een internationaal erkend certificaat en dat de vliegtuigmaatschappij zeer respectvol omgaat met de nabestaanden. “We zitten in te grote problemen in het land om ons bezig te houden met deze peanuts”, zegt de directeur.

Hij geeft toe dat de SLM een les heeft geleerd. “We hebben extra beveiliging wat betreft onderhoud van de vliegtuigen. Dat kunnen we nooit goed genoeg doen. Maar af en toe gebeurt er een ongeluk of een ramp, dat is het risico van het vak. Moeten we daarom dan het bedrijf opdoeken?” De directeur zegt dat de SLM het monument speciaal voorin de begraafplaats gebouwd heeft, zodat iedereen die voorbij rijdt kan zien dat dit nooit meer mag gebeuren.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.