Bekendmaking – Maandag 26 juni wordt een nationale vrije dag

vrije dag Suriname

Ied-Ul-Fitr valt dit jaar op maandag 26 juni. Dit heeft minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken woensdag in een bekendmaking aangegeven. Het gaat om een nationale vrije dag, die gelijkgesteld is met de zondag.

Moslims zijn vanaf eind mei begonnen met vasten. Deze periode duurt 29 tot 30 dagen. Het vasten begint bij zonsopgang en eindigt bij zonsondergang. In Suriname gaat het om ongeveer elf tot twaalf uren. In sommige landen waar het nu zomer is, is de periode nog langer en kan oplopen tot bijkans twintig uren.

Gedurende deze periode wordt afgezien van eten, drinken en seksuele gemeenschap en negatieve handelingen.

Wereldwijd vasten ruim 1,5 miljard moslims. Deze periode houdt reiniging en bezinning in. Na zonsondergang wordt er ontvast binnen de eigen familie of gezamenlijk in de moskee. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met moslims tijdens de Ramadan. Zo vergadert De Nationale Assemblee niet in de avonduren.

Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.