Samsung medewerker steelt 8.474 Samsung smartphones

Een Zuid-Koreaanse Samsung-medewerker is aangehouden op verdenking van het stelen van 8.474 smartphones tussen december 2014 en november 2016.

De medewerker in kwestie is invalide en mocht door zijn rolstoel de veiligheidscontrole van het Samsung-hoofdkwartier in de stad Suwon overslaan, meldt Zuid-Koreaanse website The Investor.

Omdat de medewerker niet door de standaard bodyscan ging, kon hij steeds smartphones naar buiten smokkelen en doorverkopen aan een handelaar van tweedehands telefoons. In totaal zou de verdachte zo’n 632.000 euro hebben verdiend. De man gebruikte het geld om een gokschuld af te lossen.

De gestolen telefoons waren al ouder en niet voor verkoop bedoeld, maar werden gebruikt door ontwikkelaars om updates te bekijken. De zaak kwam aan het licht toen enkele van de toestellen in Vietman ter verkoop werden aangeboden.

Door: NU.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.