Emotionele Meriba vindt gevangenisstraf onterecht

Meriba Bouterse Suriname

De zittingszaal was dinsdag zoals bij de voorgaande keren wederom propvol met familie en vrienden van de verdachten Romano Meriba, Anthony C., Errol S. en Ruben S.

Verder was ook de sterke arm goed vertegenwoordigd. Het viertal nam iets over half tien plaats in de beklaagdenbank en kantonrechter Rewita Chatterpal gaf de advocaten van Meriba en Anthony C. gelijk het woord.

Tijdens het betoog van de advocaten dinsdag werd er af en toe gegiecheld in de zaal, maar de stemming veranderde op het moment dat de verdachten voor de laatste keer aan het woord kwamen, voordat vonnis zal worden gewezen.

Anthony C. begon met nogal krachtige stem die gaandeweg zachter en emotioneler klonk. Hij merkte op dat er intussen bijna twee jaren verstreken zijn dat hij vastzit. De beklaagde betreurt dat hij met zijn leugenachtige verklaringen medeverdachte Meriba heeft betrokken in deze zaak. Tot slot deed hij een beroep op de kantonrechter om de onterechte handelingen van de politieambtenaren die de aanhouding hebben verricht onder de loep te nemen. Tegen hem is een straf van tien jaar geëist, maar advocaat Valerie Piqué concludeert vrijspraak.

Ook verdachte Meriba, tegen wie eveneens tien jaar is geëist, was emotioneel. Hij verklaarde dat hij nimmer een berovingsplan heeft beraamd en dat hij ook geen instructies heeft gegeven aan zijn medeverdachten en daarom vindt hij het onterecht dat de openbaar aanklager hem in de gevangenis wil hebben. De raadslieden Benito Pick en Raoul Lobo hebben de rechter gevraagd om hem vrij te spreken van de gehele tenlastelegging wegens onder andere gebrek aan bewijs.

Errol S. kon zijn tranen niet bedwingen en sprak heel zacht. Het memoreren van de twee vrienden die hij tijdens de beroving heeft kwijtgeraakt maakte hem nog droeviger. Hij doelde op zijn twee maten die door de politie zijn doodgeschoten in het vuurgevecht rond de overval. Het Openbaar Ministerie heeft tegen hem acht jaar gevorderd. Verdachte Ruben S. tegen wie twee jaar gevangenisstraf is geëist was heel kort. Hij heeft spijt van zijn betrokkenheid. Op 18 juli zal de kantonrechter vonnis wijzen.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.