Meisje beschuldigt broer van misbruik

dochter Suriname

“Als hij ze dit niet had aangedaan, had ik dit probleem niet.” Dit vertelde een nogal radeloze moeder maandag tegen kantonrechter Ingrid Lachitjaran, doelend op afwijkend gedrag van haar kinderen, met wie haar zwager Jozef K., ontucht zou hebben gepleegd.

De man die eerder voorlopig in vrijheid is gesteld door de rechter, ontkent de beschuldiging. Zijn schoonzus vindt dat de kinderen door zijn handelingen zich nu vreemd gedragen. Het oudste kind zit vaak achter jongens aan en de moeder maakt zich hierover ernstig zorgen. In de hoop dit gedrag te veranderen heeft ze het meisje meerdere malen een pak slaag gegeven, maar dat heeft niet geholpen.

De rechter adviseerde onderzoek te doen om zo te achterhalen wie de dader is, maar er zijn zaken die het onderzoek complex maken. Deskundigen hebben namelijk vastgesteld dat de meisjes ook seks hebben gehad terwijl hun oom in de cel zat.

De rechter vraagt zich af of de verdachte daadwerkelijk de dader is en door wie de meisjes (ook) worden misbruikt. Een van hen had de politie verteld dat haar broer ook schuldig is, maar de moeder weigert dit te geloven. Ze noemt haar zoon ‘een rustige jongen’ en sluit uit dat hij zijn zusjes heeft misbruikt. Het oudste kind is maandag in de raadkamer gehoord.

Advocaat Arjan Ramlakhan spreekt van leugenachtige verklaringen tijdens het vooronderzoek en ook tijdens het onderzoek ter terechtzitting. Op 3 juli zal de verdachte gehoord worden.
Bron: DWT
Bron: DWT