66-jarige televisie ster Sandra Reemer overleden

Sandra Reemer is vandaag in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis in Amsterdam op 66-jarige leeftijd overleden. De presentatrice en zangeres maakte een paar maanden geleden bekend dat ze borstkanker had. Ze hoopte op herstel, maar haar lichaam gaf het op.

De veelzijdige Reemer werd geboren als Barbara Alexandra in Bandoeng, Indonesië. Toen ze zeven jaar was, vluchtte ze met haar ouders naar Nederland. ,,Ik had twee jaar lang heimwee”, zei ze daarover tegen Eva Jinek in januari van dit jaar. Voor het programma Gouden Jaren (Omroep Max) reisde ze af naar haar geboorteland. ,,Indonesië is thuiskomen. Maar ik ben toch meer toerist dan iets anders.”

De diagnose borstkanker kwam bij Reemer ‘als een mokerslag aan’, vertelde ze twee maanden later. Ze richtte zich volop op haar herstel en de behandeling. ,,Ik ben al bestraald en zit midden in een traject van chemotherapie. Ik voel me gelukkig erg goed, alleen af en toe een klein beetje moe. Ik hoop dat dat zo blijft, maar dat weet je niet”, klonk het toen.

Op 12 maart zette ze een persoonlijke videoboodschap online via Facebook. Daarin bedankte ze alle mensen die haar steunden nadat bekend werd dat ze ziek was. ,,Ik heb af en toe een traantje gelaten. Ik geloof heel erg dat liefde heelt. Al die liefdevolle reacties betekenen dat jullie meehelpen aan mijn helingsproces”, zei ze met een grote glimlach. Ze sloot af met een handkus. Bekijk hier de video:

De Nederlandse showbizzwereld reageert geschokt op het overlijden van Reemer.
Bron: AD
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.