Video – 25-jarige Niels is sperma donor (Nederland)

Niels Hunck (25) is een van de weinige Nederlandse mannen die sperma doneren. Zijn motto: als ik iemand kan helpen, dan doe ik het graag. Dachten meer mannen maar zo, zuchten de spermabanken, die enorme tekorten hebben.

Eén keer in de maand reist de Haagse Niels af naar de spermadonorbank. In een zogeheten ‘productiekamertje’ doet hij wat hij moet doen en vangt het resultaat op in een potje. Om hem en de andere donoren te helpen staat in het kamertje een televisie met allerlei soorten films en liggen er boekjes.

Helemaal niets geks aan toch? Niels geeft ook bloed. Het is in zijn ogen hetzelfde. “Ik heb een vrij liberaal wereldbeeld.” Sperma doneren doet hij al een paar jaar. Hoeveel kinderen er van hem rondlopen, weet hij niet. Hij hoeft het ook niet te weten. Mensen om hem heen zijn vaak verbaasd als Niels over het doneren vertelt. “Het is niet echt normaal in onze maatschappij.” “Als je op een verjaardag vertelt dat je spermadonor bent, wordt er lacherig over gedaan.

Met het zaad van donoren mogen maximaal 25 kinderen verwekt worden. Het kan dus zo zijn dat die na jaren eens op de stoep staan.

Niels zegt daarover. “Ik zal verrast zijn, maar sta er open voor. Die kinderen mogen mij gerust kennen.”

“Ik zal wel emotionele afstand bewaren. Laten we eerlijk wezen: ik heb straks misschien 25 kinderen op deze aarde gezet, maar het zijn niet mijn kinderen.”

Wil jij ook spermadonor worden in Nederland? Bekijk dan hieronder de video voor meer informatie:

Gerelateerde verhalen:

https://www.familienieuws.com/2017/05/24/afrikaanse-mariam-38-kinderen/

 

https://www.familienieuws.com/2017/05/24/afrikaanse-mariam-38-kinderen/

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.