Video: Negen gewonden door turbulentie tijdens KLM-vlucht naar Hong Kong

klm Nederland Suriname China

Negen mensen aan boord van een KLM-vlucht van Amsterdam naar Hong Kong zijn zondagochtend (plaatselijke tijd) lichtgewond geraakt door zware turbulentie.
Dat meldt de Chinese krant South China Morning Post.

Volgens de krant kreeg het toestel circa een half uur voor de landing in Hong Kong te kampen met zware turbulentie, waardoor passagiers en voorwerpen tegen het plafond van de cabine werden gedrukt. Passagiers omschreven het als een “vrije val”. De veiligheidsgordeltekens zouden niet hebben gebrand.

De politie van Hong Kong maakte zondag bekend dat vijf mannen en vier vrouwen verwondingen opliepen. Een van hen zou een ziekenhuisopname hebben geweigerd. Zondagavond (plaatselijke tijd) waren zeven van de acht gewonden die zich wel lieten opnemen weer ontslagen.

Het is niet bekend hoeveel van de gewonden passagiers waren en hoeveel leden van de bemanning.
Bekijk hier een filmpje waarin uitgelegd wordt wat turbulentie is. Deel dit met je vrienden op Facebook!

Door: NU.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.