Column – Fawaka nanga Telesur?

Telesur Suriname

Telesur ligt onder vuur. Sinds gisteren krijg ik Facebook notificaties van mensen die Telesur een waardering geven. Bijna elke minuut van de dag hoor ik ping ping ping. Bijna allemaal slechte waarderingen trouwens. Hoe komt dat zo? Misschien door de aangekondigde werkzaamheden en de aankondiging van de prijsverhoging vanaf juli 2017. Bekijk de twee bekendmakingen onderin.

Blijkbaar is niet iedereen tevreden met de aankondigingen. De klanten zijn mondiger geworden? Is dat goed? Ik denk van wel. Want als bedrijf moet je weten wanneer de klant niet tevreden is. De klant is altijd koning! Maar is het fair om met zijn allen tegelijk een bedrijf de grond in te boren? Moeilijk om te zeggen.

Het is een dure tijd. Telefoon en internetkosten zijn niet goedkoop. Dus als je betaalt dan wil je ook kwaliteit. Maar aan de andere kant, werkt Telesur ook aan haar kwaliteit. Betere bereikbaarheid, snellere internetverbinding etc. Maar werken hieraan geeft ook nadelen, bijvoorbeeld: Dat je af en toe uitgeschakeld moet zijn. En dat de verbindingen hierdoor niet optimaal kunnen zijn. Met alle gevolgen van dien. Wat moet Telesur dan doen, alles maar laten zoals het is? Dat willen we ook niet. En de hogere kosten. Wat doen we daartegen? Alles is zo duur geworden. Het is gewoon teveel geworden voor ons allemaal. Tenminste kondigt Telesur het aan. Fernandes ook. Anderen verhogen stiekempjes de prijzen. Pas wanneer je gaat betalen kom je erachter.

Misschien heeft het bashen van Telesur te maken hebben met de onvrede die er op dit moment in het land heerst? Het laten horen van jezelf kan soms positief uitpakken. Kijk maar naar de leerkrachten. Doordat zij van zichzelf hebben laten horen hebben ze nu een iets hoger salaris. Ik weet ook zeker dat Telesur, door het lezen van al die negatieve waarderingen, extra hun best gaat doen om hun netwerk zo snel mogelijk te optimaliseren. En wij Surinamers zijn trouw, we zullen niet snel overstappen. Toch? Of is dat omdat we niet echt een ander alternatief hebben? Of is er wel een ander alternatief? Ik kan niet meer zonder internet en telefoon. Jullie wel? Laat het ons weten. En hoe gaat het eraan toe in andere landen?

Bekijk hieronder een aantal van de waarderingen van Telesur van de afgelopen dagen. Met sommige van ze ben ik het persoonlijk wel eens. Bij anderen heb ik mijn bedenkingen. Maar iedereen is vrij om zich te uiten op social media.

Op kantoor gebruiken wij Telesur en Digicel. En wij zijn redelijk tevreden, maar inderdaad de traagheid van de laatste dagen is merkbaar.

Inmiddels weten wij wel wat de nadelen zijn, maar misschien kunnen wij met zijn allen de voordelen van Telesur op een rijtje zetten. Ik begin:

“Wanneer ik het Telesur kantoor aan de Zonnebloemstraat binnenloop dan word ik altijd vriendelijk ontvangen door de guards en ik geniet dan altijd van gratis internet en een kopje koud water.”

Ik ben benieuwd naar jullie positieve ervaringen met Telesur. Want ik weet zeker dat die er ook wel zijn. Toch?

Telesur tarieven omhoog!

Bekendmaking Telesur: Werkzaamheden mobiel netwerk

Denise van FamilieNieuws

Groetjes van Denise van FamilieNieuws.
Dit is mijn column.
Geschreven door mij.
Mijn mening.
Mijn persoonlijke ervaring.
Mijn leven.

Uw reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
Ik ben op Youtube , Facebook, Instagram en Twitter

Heeft u privévragen of opmerkingen?
Whatsapp / bel: +597 8966341, mail: [email protected]