Video – Weer doden bij een aanslag in Engeland

Bij een aanslag zaterdagnacht is een bestelauto ingereden op voetgangers op de London Bridge in de Engelse hoofdstad Londen. Daarna vond een steekpartij plaats bij Borough Market.

Bij de aanslagen zijn zeven doden gevallen, liet de politie zondag weten tijdens een persconferentie. Nog eens 48 gewonden zijn opgevangen in vijf ziekenhuizen. Sommigen van hen zijn zwaargewond.

Vanaf de London Bridge reden de daders door naar het nabijgelegen Borough Market, waar zij uitstapten. In restaurants staken zij vervolgens meerdere gasten neer.

Agenten hebben de drie verdachten doodgeschoten. De politie gaat er voorlopig van uit dat er niet nog meer daders zijn. De daders droegen bomgordels, maar die bleken nep. De Londense politie bestempelt beide gebeurtenissen als terroristische daden.

Twee weken geleden vond een aanslag plaats in Manchester tijdens een optreden van Ariana Grande in de Manchester Arena. Daarbij kwamen 22 mensen om het leven en raakten tientallen personen, onder wie veel kinderen, gewond.

De zangeres reageerde zondagochtend op Twitter op de aanslagen in Londen, zaterdagavond. Ze bidt voor de stad, liet ze weten. Zondagavond geeft ze een benefietconcert in Manchester, samen met onder anderen Justin Bieber, Coldplay, Katy Perry, Pharrell Williams en Take That . Volgens de site van de Manchester Arena gaat haar show gewoon door.

Het dreigingsniveau in het Verenigde Koninkrijk staat op “ernstig”. De regering is zondag bijeen gekomen voor een crisisoverleg.

Bekijk hier een video waarin ooggetuigen hun verhaal doen:

Bron: nu.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.