Ex-minister van Financiën, Humphrey Hildenberg, vandaag overleden

Ex-minister van Financiën, Humphrey Hildenberg, is in de vooravond overleden in het ziekenhuis. Hij is 71 jaar geworden. Hij werd donderdag opgenomen in het ziekenhuis. Hildenberg was ongeneeslijk ziek.

Hildenberg was in alle drie kabinetten-Venetiaan minister van Financiën. Hij maakte deel uit van de regering in de periode 1992-1996, 2000-2005 en 2005-2010. Als minister van Financiën was Hildenberg ook spaarzaam met woorden. Hierdoor kreeg hij de naam van ‘Willem de Zwijger’.

Naast een zuinige minister van Financiën, was Hildenberg een sportman. Hij heeft diverse malen meegedaan aan de Vierdaagse in Nijmegen, Nederland. Het is Hildenberg samen met governor André Telting (nu wijlen) van de Centrale Bank van Suriname gelukt om Suriname uit een economisch dal te halen en te houden.

Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.