Video – Al 63 doden door protesten in Venezuela

In de afgelopen twee maanden zijn tijdens de protesten tegen de Venezolaanse regering al circa 15.000 personen gewond geraakt. Dat heeft oppositieleider José Manuel Olivares op een persconferentie gezegd, aldus de Spaanse krant 20 minutos zaterdag.

Volgens justitie in het Zuid-Amerikaanse land zijn in dezelfde periode zeker 63 doden gevallen. Olivares beschuldigt de regering-Maduro van het gebruik van buitensporig geweld tegen betogers die het aftreden van de president eisen. Volgens Olivares gooien de ordetroepen onder meer traangasgranaten naar de betogers. Die lopen daardoor brandwonden op hun lichaam op.

De protesten tegen de linkse regering van president Nicolás Maduro begonnen in april, omdat de hoogste rechtbank van het land het parlement op een zijspoor had gezet. Die stap werd al snel teruggedraaid, maar de volkswoede werd daarmee niet getemperd. Het land verkeert in een chaos, de economie is ingestort.

Bekijk hier de video van de protesten:

Bron: Telefgraaf
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.