Mohesh P. uit Suriname hoort 25 jaar eis voor moord op 32-jarige minnares Naomie Dhanradj

Officier van justitie, Claudia Bruining, heeft 25 jaar geëist tegen Mohesh P. uit Suriname. Hij staat terecht voor moord op zijn vriendin Naomie Dhanradj (32).

[quads id=1]

De man heeft het ontzielde lichaam op zijn achtererf begraven. Dit gebeurde afgelopen jaar in april. Zij achtte doodslag bewezen. De verdachte bleef erbij dat hij de vrouw niet vermoord heeft, maar haar slechts omhelsd had.

De openbare aanklager voerde aan dat het psychologische rapport uitwijst dat de man toerekeningsvatbaar is. Hij vertoont een anti-sociale persoonlijkheidsstructuur en heeft geen spijt van zijn handelingen. Ook is de man tal van keren ingesloten voor mishandeling van het slachtoffer.

[quads id=1]

Uit het obductierapport is gebleken dat strottenhoofd van de vrouw gebroken was. Dit betekent dat zij niet omhelsd maar gewurgd was.

De verdachte beweerde dat hij de avond ervoor bij Naomie geslapen had. Toen haar telefoon overging – hij wist niet dat zij er één had – pakte zij het toestel en gooide het uit het raam. Hij vroeg haar wie gebeld had. Ze antwoordde dat ze het niet wist. Hij omhelsde haar en bleef vragen. Ze zei toen dat hij haar los moest laten en dat zij dan alles zou vertellen. Toen hij haar losliet, zakte ze in elkaar. Hij probeerde haar water te laten drinken, maar er kwam schuim uit haar mond. Hij deed de ventilator aan en legde haar op bed. Hij liet haar in de woning achter en ging naar huis.

[quads id=1]

De politie kreeg een tip binnen en hen werd voorgehouden dat de man een lijk op het achtererf had begraven. Zijn vrouw kwam van het werk en zag hem op het achtererf het ontzielde lichaam begraven. Ze ging terug naar haar werk en hield dit voor aan haar werkgever. Die adviseerde haar de politie in te schakelen. De verdachte had haar de avond ervoor wel gezegd dat hij Naomie vermoord had. In het voertuig van de verdachte trof de politie een flesje verdelgingsmiddel en een spuit aan. Ook werden er bloedsporen van het slachtoffer gevonden. De verdachte deed aanwijzingen waar hij haar begraven had in de woning van het slachtoffer.

Mohesh P. had zijn vrouw gevraagd om te liegen. Ze moest aan de politie verklaren dat hij de hele tijd thuis was. Als ze dat niet zou zeggen, ‘zou ze zien wat er met haar zal gebeuren’. Bij de politie had hij verklaard dat de oorzaak van alles een mobiele telefoon was. Het slachtoffer had het toestel zonder zijn medeweten. Terwijl hij haar wurgde, gilde ze dat hij haar los moest laten. Hij liet pas los toen hij merkte dat ze helemaal slap geworden was.

[quads id=1]

De man vertelde dat hij niet zeker wist of ze wel of niet dood was. Hij dacht dat ze nog bij zou komen. Hij nam haar mee om te chillen en dronk zelf cognac. Hij was dronken. Hij sprak tot haar, maar ze reageerde niet. Hij nam haar mee naar zijn woning en sleepte haar naar de achtertuin. Hij legde haar onder een boom en dekte haar met een zinkplaat af. Daarna ging hij zijn huis binnen, maar kon niet slapen. De volgende dag nam hij een kijkje. Het lichaam was koud en verstijfd. Toen drong het tot hem door dat zij dood was. Hij begroef haar hierop in het gat van een oude plee op het achtererf.

[quads id=1]

Volgens de verdachte had de vrouw tijdens haar leven gezegd dat hij de laatste persoon moest zijn die haar mocht zien na haar dood. Van haar ouders hoefde ze niets. Deze verklaring van hem kwam ongeloofwaardig over. Toen ze opgegraven was, was zij onherkenbaar. Ze werd aan haar gelakte nagels en tatoeage herkend. Toen de politie hem confronteerde met het ontzielde lichaam betuigde hij spijt. Hij vertelde uitgebreid wat er was gebeurd en dat hij haar had vermoord. Op 6 juli zal advocaat Georgette Leter die Mohesh P. juridisch bijstaat, pleiten in deze zaak.

Geschreven door Wanita Ramnath
Bron: Starnieuws
Eerdere berichten:

https://www.familienieuws.com/2016/10/07/redactie-moordverdachte-buitenvrouw-naomi-dhanradj-aan-woord/

https://www.familienieuws.com/2017/05/19/18516/

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.