Anoniem Suriname – Mijn moeder slaapt met mannen voor geld

moeder Paramaribo

Ik ben Saskia en ik heb een goede moeder. Ze heet Gerda. Alleen, heeft ze geen gewone job als andere moeders. Mijn moeder slaapt met mannen voor geld. Ik ben nu 21 jaar maar dit is al zo sinds ik 13 jaren was.  Door dit werk denk ik dat ze heel erg beschermend is naar mij toe.

[quads id=1]

Op mijn school kwam ze me altijd ophalen met steeds een andere ‘oom’. Een vader heb ik nooit gehad. Ze gebruikte vroeger altijd veel make up en rookte. Altijd waren haar borsten buiten. Ze moest me perse helemaal in de klas afzetten. Want ze vertrouwde niemand. Ik schaamde me dood. Maar ik ben nooit gepest. Iedereen houdt van mijn moeder.

[quads id=1]

Zij is de baas

Ik weet dat mijn moeder heel veel van me houdt. Ze heeft altijd alleen voor mij gezorgd. We woonden bij haar moeder. Nu wonen we alleen. Ze heeft nooit andere kinderen gekregen. Nu ik ouder ben weet ik dat mijn moeder met mannen slaapt voor geld. Daarvoor schaam ik me niet echt. Ik weet dat ze geen mens kwaad doet en ik ben nooit iets te kort gekomen. Ik ben wel keihard opgevoed. En ze maakt het altijd duidelijk dat zij de baas is. Dat zij bepaalt over mijn leven en dat ik geen enkele man moet vertrouwen. En ze wil niet dat ik ditzelfde gevaarlijke werk ga doen. Ze zegt zelf dat ze ooit door dit werk dood zal gaan.

[quads id=1]

Als ik met iemand praat dan moet ze perse ertussen komen. Ze wil weten met wie ik omga en wat ze allemaal doen. Ook snuffelt ze in mijn telefoon. Ze wil alles weten. Nu nog steeds wil ze dat ik overal met haar ga. Ik heb een autootje, ik rij haar overal naartoe. Ook naar haar werk. Mijn moeder is 39 jaar en ze doet ‘dat werk’ nog steeds. Soms zit ik uren te studeren in de auto totdat ze klaar is. Ik heb dit nog nooit aan iemand verteld. Maar ik wil dit niet meer. Met mijn moeder kan ik er niet over praten. Zij werkt voor mij. Dat zegt ze mij altijd. Maar zij vindt dat ze mij niet alleen kan laten in huis. Alleen als ik op school ben dan ben ik ‘vrij’ van haar.

Mooie vrouw

[quads id=1]

Mijn moeder is een mooie vrouw. Veel mensen denken dat het mijn zus is. Ik laat mensen dat ook denken. En mijn moeder zegt ook tegen mensen dat ik haar zusje ben. Maar niemand moet interesse in mij tonen. Dat wil ze absoluut niet. Ik ben niet toe aan een vriend. Ik studeer. Maar ik wil dit leven niet meer. Ik kan niet meer voor de deur van hotels wachten tot mijn moeder klaar met werken is. Maar op de 1 of andere manier durf ik mijn moeder ook niet alleen te laten gaan. Ik let ook op haar. Als iets met haar zou gebeuren dan zou ik me schuldig voelen. Dan ben ik ook helemaal alleen.

Ik wil niet slecht praten over mijn moeder. Zij is mijn alles. Maar dit leven moet stoppen. Het is ook niet goed voor mij. Ik wil mensen leren kennen, ik wil ook een beetje uitgaan. Ik heb geen vriendinnen, mijn moeder heeft me geleerd om niemand te vertrouwen. Mijn enige hobby’s zijn studeren en internet. Maar ik wil graag reizen. En straks studeren in Amerika of China. Mijn moeder zal mij nooit laten gaan. Maar ze gaat me moeten loslaten en ik haar ook.

[quads id=1]

Allemaal getrouwd

Ik vraag me af of er andere dochters van moeders zijn die zo strak in de gaten worden gehouden door hun moeder? Mijn moeder heeft wel gelijk als ze zegt dat ik mensen niet kan vertrouwen. Ik zie ook hoe mannen zich gedragen naar vrouwen toe. De meeste mannen met wie mijn moeder slaapt zijn vaste klanten die allemaal getrouwd zijn. Mijn moeder vertelt me veel over hun. Daarom is zij ook zo beschermend. Ze weet hoe mannen zijn.

Maar ze moet me echt loslaten want het wordt te veel voor mij. Wat kan ik doen? Bedankt dat ik mijn verhaal mocht schrijven hier. Saskia

Gerelateerde berichten:

Anoniem: Mijn vriend weet niets van mijn verleden

[quads id=1]

Anoniem: Ik ben opzoek naar mijn vader

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of 
 op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.