Brood duurder!

Fernandes Bakkerij heeft donderdag de prijzen voor een deel van haar assortiment verhoogd. “Deze prijsaanpassing is noodzakelijk om de continuïteit van de brood voorziening te garanderen”, stelt senior commercieel manager Brian van Leeuwaarde in een memo waar de Ware Tijd de hand op heeft weten te leggen.

[quads id=1]

Aangehaald wordt dat Fernandes Bakkerij genoodzaakt was de prijzen aan te passen omdat de grondstofprijzen van tarwe, suiker, vetten en gist de afgelopen maanden sterk zijn gestegen. Daarnaast zijn de overige grondstoffen die nodig zijn voor de productie van bakkerijproducten nagenoeg volledig afkomstig uit het buitenland.

[quads id=1]

Ook de Melkcentrale hanteert vanaf donderdag nieuwe prijzen. Een liter melk kost nu SRD 6,25 in plaats van SRD 5,75. De directie van het bedrijf, die woensdag de gemeenschap inlichtte over de prijsaanpassing, schreef deze toe aan onder meer het duurder worden van rauwe melk en grondstoffen.

[quads id=1]

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.