Video – Pas op met Teken!!

Moeder ziet vreemde vlek op dochters nagel – 1 dag later moet ze met spoed naar het ziekenhuis

In Suriname zijn er teken, ze houden van het klimaat. Ook nu het zomer wordt in Nederland is de kans aanwezig dat je in aanraking komt met teken. Daarom willen we jullie waarschuwen voor deze diertjes.

Het zijn niet alleen walgelijke bloedzuigers, maar verspreiden ook gevaarlijke ziektes zoals tekenencefalitis (hersenvlies ontsteking)  en de ziekte van lyme.

Vorig jaar kwam een Amerikaanse moeder er achter  wat deze diertjes kunnen veroorzaken:

Beka Setzer haar dochter Emmalee was in de tuin, precies aan het doen waar kinderen goed in zijn: spelen, plezier hebben en vies worden.

Na een leuke tijd spelen onder de sproeier zat Emmalee onder de kleine zwarte stippen. Haar benen, armen, buik en oksels zaten vol met deze mysterieuze stippen.

In eerste instantie dacht Beka dat het graszaden waren en ze probeerde ze af te borstelen. Maar ze was geschokt toen ze door had wat het eigenlijk waren.

Het bleek dat het de larven van teken waren. Beka deed er uren over om meer dan 150 uit haar dochtertje haar lichaam te halen.

Nadat het Beka was gelukt om haar dochter vrij te krijgen van de kleine teken, waste ze haar en verschoonde haar beddengoed.

Maar de volgende ochtend had Emmalee koorts en opgezette lymfeklieren. Beka bracht haar onmiddellijk naar de dokter, waar ze getest werd om de ziekte van lyme. Gelukkig kwamen Emmalee haar testen negatief terug, maar om het zekere voor het onzekere te nemen, gaven ze haar wel antibiotica.

Na het voorval, voelde Beka zich verantwoordelijk om andere ouders te waarschuwen en haar verhaal op Facebook te delen. Dit gebeurde in de zomer van 2016, en haar berichten zijn sindsdien door meer dan een half miljoen mensen gedeeld.

Nu dat het weer zomer is en het tekenseizoen al begonnen is, is het een goede herinnering om voorzichtig te zijn – zeker als je in een gebied met hoog risico bent of woont. Zoals Suriname. Maar ook Nederland, vooral met dit warme weer.

Bekijk hieronder de video waarin ze uitleggen hoe je veilig een teek kunt verwijderen:

Deel dit artikel alsjeblieft met je vrienden op Facebook, om andere ouders te waarschuwen voor de gevaren van teken!

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.