Melk wordt duurder!!!

De prijs van een liter melk gaat flink de lucht in. Vanaf vandaag kost een pak melk in plastic verpakking SRD 6,25 in plaats van SRD 4,95. Het gaat om een verhoging van SRD 1,30. Alle melkproducten zijn ook verhoogd. De melkprijs was op 6 april 2016 reeds met 95 cent verhoogd. 500 ml magere yoghurt gaat van SRD 5 naar SRD 6,50.

[quads id=1]

In een bekendmaking zegt directeur Dewkoemar Sitaram van de Melkcentrale dat door de huidige financieel-economische situatie de prijzen van rauwe melk, grondstoffen en transport in de afgelopen periode zijn gestegen. De prijs van rauwe melk zal ook worden aangepast. De Melkcentrale is de enige opkoper en verwerker van rauwe melk.

[quads id=1]

De Melkcentrale stelt dat ze het bedrijf sedert oktober 2016 zonder enige vorm van subsidie van de overheid, draait. De prijsverhoging moet worden doorgevoerd om de productie van hoogstaande producten die voldoen aan alle procesvoorwaarden te kunnen garanderen. De Melkcentrale is sinds november 2016 ISO 22000-2005 gecertificeerd.

[quads id=1]

U kunt de nieuwe prijzen van de Melkcentrale hier bekijken:

[quads id=1]

Bron: Starnieuws
Gerelateerde berichten:

Redactie: Brood duurder vanaf vandaag

Redactie: Branstof vandaag duurder!

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.