Verdachten ’toerbus moord’ in vrijheid gesteld

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag de verdachte G.S. in vrijheid gesteld. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een gevecht op zaterdag 6 mei.

Er brak een gevecht uit in een toerbus en later werd dit gevecht voortgezet op het feestadres. Advocaat Chandra Algoe had namens haar cliënt G.S. een verzoek ingediend, welke gebaseerd is op artikel 54 A van het Wetboek van Strafvordering. Het Openbaar Ministerie heeft op basis van dit verzoek de beslissing tot invrijheidstelling genomen. Volgens de raadsvrouw was de aanhouding van haar cliënt onrechtmatig. De verdachte heeft van meet af aan het feit ontkend. Hij heeft niemand aangevallen, noch mishandeld. Volgens de verdediging is G.S. steeds de confrontatie uit de weg gegaan en is zelf ook behoorlijk mishandeld. Hij was uitgenodigd voor een feest aan de Livornoweg. Hij bezocht het feest samen met zijn vriend J.A. Zij stapten in een toerbus voor een plezierrit in de stad.

Op een gegeven moment ontstond er een woordenwisseling tussen zijn vriend J.A. en R.M. Om escalatie te voorkomen, besloot J.A. uit de bus te stappen. Gelijk daarna stapte R.M. samen met zijn zus ook uit de toerbus. Hij pakte een straattegel en plaatse deze in een zak. Hij gooide deze in de richting van J.A. De steen trof G.S. in zijn gezicht. J.A. en R.M. raakten slaags. De toerbus met de feestgangers stopte nadat de vechtpartij uitbrak. Earvin M. haalde de vechters uit elkaar. Zij reden toen richting het feest. De twee vrienden G.S. en J.A zijn kort nadien ook op het feest gearriveerd, om hun bromfiets op te halen. Het latere slachtoffer Earvin M. liep naar het tweetal toe en sprak hen aan. Een groep feestgangers stormde op hen af, waarna G.S. naar zijn bromfiets rende en onder het zadel een schroevendraaier tevoorschijn haalde.
(Foto binnengekomen via Facebook)

Tijdens de aanval van de groep heeft hij gezwaaid in de richting van de groep. Hij weet niet of er iemand is geraakt. Vanwege de mishandelding verloor G.S. zijn bewust zijn en kwam bij in het ziekenhuis. De menigte heeft hem afgetuigd en in de goot gegooid, waarbij zijn hoofd onder water werd gehouden. Hij werd gelukkig door een omstander gered. De politie had in deze zaak vier aanhoudingen gepleegd. Van dit viertal had drie zich aangemeld op de Spoedeisende Hulp voor behandeling. Het onderzoek in deze zaak deugt van geen kanten. Pas na de dood van Earvin, drie dagen later, startte de politie met het onderzoek. G.S. is ook tweemaal beschoten. De politie heeft tot nog toe geen enkel onderzoek daarnaar gedaan. Het Openbaar Ministerie heeft de overige drie verdachten vanwege gebrek aan bewijs ook in vrijheid gesteld.
Geschreven door Saskia Bandhan
Bron: DBS

Eerdere berichten:

4 mannen opgepakt na dodelijke vechtpartij

 

25-jarige Irvin Misjidan overleden na vechtpartij

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.