Eis twaalf jaar voor doodsteken jongerenwerker Romano Oxford (Amsterdam)

Verdachte Andrew T. kon het niet verkroppen dat zijn ex een nieuwe vriend had. De officier van justitie heeft een gevangenisstraf tegen T. geëist van 12 jaar voor het doodsteken van allemansvriend Romano Oxford.

Oxford (23) was in Amsterdam-Oost een graag gezien persoon. Als jongerenwerker kende hij de straat goed. Zijn plotselinge overlijden op 4 juli vorig jaar kwam als een grote schok. Hij werd met messteken om het leven gebracht door T.

De 22-jarige T. ging op de bewuste dag naar een echokliniek nabij het Kastanjeplein. Daar trof hij zijn ex-vriendin en haar nieuwe vriend aan. De vrouw had T. zelf gebeld. De dader dacht om hem te vertellen dat ze zwanger was van hem, de vrouw wilde hem nogmaals duidelijk maken dat het echt uit was.

Drie dagen daarvoor hadden ze eenzelfde gesprek gevoerd in de Bijlmer. Daar werd het ook al fysiek. T. greep de vrouw naar de keel, Oxford sprong ertussen en greep T. ook bij de keel.

Met een mes op zak ging T. vervolgens naar de echokliniek. Hoewel hij heel goed tot in detail kon vertellen wat er voor het bewuste steekincident gebeurde en ook wat er achteraf allemaal plaatsvond, verklaarde hij zowel bij de politie als bij de rechter-commissaris dat hij helemaal niks meer wist van het steken zelf. „Het gebeurde als in een waas”, was ook bij de rechter zijn commentaar.

Maar liefst acht getuigen deden vervolgens haarfijn uit de doeken wat hij zelf niet meer wist. T. stak maar liefst 13 maal op Oxford in, waarvan vijfmaal in borst en nek. Zij zagen hoe Romano Oxford ter plekke doodbloedde.

De officier van justitie kon zich op geen enkele wijze vinden in het betoog van diens advocaat dat T. zich had moeten verdedigen en dat het steken louter noodweer was. „In mijn optiek heeft hij juist aangevallen.” Zij eiste dat T. 12 jaar de gevangenis ingaat.

De rechter doet over 2 weken uitspraak.
Bron: Telefgraaf
Gerelateerde berichten:

https://www.familienieuws.com/2016/07/28/redactie-een-woord-van-dank-voor-u-allen-van-de-familie-van-romano-oxford/

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.