Vrouw zet jarenlang laxeermiddel in het water van haar bazin (Buitenland)

Een 55-jarige Tsjechische vrouw heeft jarenlang laxeermiddel in het water van haar bazin gegooid. Maandag werd ze veroordeeld tot drie jaar cel. Daarnaast moet ze haar slachtoffer een schadevergoeding betalen van een miljoen kronen (38.000 euro).

In mei 2013 klopte het slachtoffer aan bij haar huisarts omdat ze onverklaarbare gezondheidsproblemen had, zo schrijft de Tsjechische nieuwssite Bravo. Ze had last van diarree, moest overgeven en kampte met hevige buikpijnen. Daarnaast was ze ook vaak duizelig en vermoeid.

Jarenlang konden doktoren de oorzaak niet vinden, totdat de vrouw in 2016 merkte dat haar water wat vreemd smaakte. Ze vermoedde dat er iets mis was en vertelde dat aan haar baas en haar man. Aanvankelijk geloofden die haar niet, totdat ze zelf van het water dronken en een hele nacht op de wc doorbrachten. Uiteindelijk stapte ze met het flesje naar de politie.

In het laboratorium bleek dat er inderdaad laxeermiddel in het water zat. Dertien keer meer dan de aanbevolen hoeveelheid zelfs.

De dader werd vervolgens opgespoord met een verborgen camera in het kantoor van de juristen. Op de beelden was te zien dat de 55-jarige medewerker Věra Kubíčková het flesje van haar bazin opendeed en er een flinke scheut laxeermiddel bij deed.

Enkele dagen later werd de vrouw op haar kantoor opgepakt. Ze had twee flessen van het laxeermiddel Laxigal bij zich. Over haar motief is tot nu toe niets duidelijk, mogelijk aasde ze op de baan van haar bazin. De vrouw weigert zichzelf te verklaren.

In de rechtszaal bleek maandag dat de vrouw het laxeermiddel vaak vlak voor belangrijke vergaderingen in het water deed.
Bron: Telefgraaf
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.