Echtpaar Mohar – Hardien 50 jaar getrouwd

Als jong echtpaar gold ‘samen uit samen thuis’ als een gouden regel voor het echtpaar Sieuwpersad Mohar en Annie Mohar-Hardien. Vijtig jaren verder wordt deze regel nog steeds gehanteerd door het echtpaar. Zaterdag vierden zij hun gouden huwelijk (50 jaar) in het bijzijn van familie en vrienden.

Dagblad Suriname sprak met een dochter van het echtpaar, Sylvie Hannoe-Mohar. Haar ouders zijn woonachtig te Johanna Margaretha aan de Commewijnerivier. In hun jonge jaren waren zij ook woonachtig op de oude plantage. Als jongedame en heer hebben zij elkaar leren kennen en stapten met goedkeuring van wederzijdse ouders in het huwelijksbootje.

Het echtpaar Mohar werd gezegend met vijf kinderen; twee dochters en drie zonen. Sylvie vertelt verder dat haar moeder thuis bleef voor de dagelijkse huishoudelijke werkzaamheden en ze had ook de zorg over haar kroost. Haar vader deed allerlei werkzaamheden om de kost te verdienen. Daarnaast deed hij aan landbouw waaronder de rijstteelt. Ook kweekte hij koeien.

Sedert Sylvie het zich uit haar kinderjaren kan herinneren, was er sprake van samen uit samen thuis bij haar ouders. Ook al is een van hen ziek beide gaan vergezeld van elkaar naar de dokter. Dit geldt ook voor een wandeling in de stad het gaan naar een feest of op bezoek thuis bij familie. Ook wanneer ze thuis op bezoek komen bij Sylvie zijn beide aanwezig. Ook Sylvie heeft bewondering voor het geduld dat haar ouders voor elkaar kunnen opbrengen. Vooral gelet op het feit dat de regel van samen uit samen thuis tegenwoordig zoek is bij vele getrouwde koppels.

Sylvie zegt heel dankbaar te zijn om van haar ouders geleerd te hebben om anderen met liefde en respect te behandelen. ‘In het leven moet je altijd goed blijven doen voor elkaar.’ Haar vader is momenteel 75 jaar oud en haar moeder 69. Beide zijn nog heel goed ter been.

Haar vader is nog fit en sterk genoeg om de fiets te trappen terwijl zijn liefdevolle echtgenote achterop zit. ‘Wanneer ze thuis bij mij komen is het altijd op de fiets’ aldus Sylvie die woonachtig is te Alkmaar. Het gezin is verder rijk aan twee schoonzonen, een schoondochter en vier kleinkinderen.
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.