Bekendmaking belastingdienst: Geen kas betalingen meer!

Ingaande 1 juni 2017 kunnen belastingplichtigen hun betalingen alleen per bank voldoen. De kassa’s op het hoofdkantoor en op de bekende adressen in de districten zullen vanaf die datum worden opgeheven. Bij de belastingdienst staan gemak en veiligheid voorop.

De huidige betaalmethode via de bank geldt daarom voor alle belastingsoorten en ook voor de restitutie van belastinggelden. De belastingaangiften vinden normaal voortgang op het hoofdkantoor en de bekende adressen in de districten. Door de voortschrijdende ICT-technologie waar het ministerie van Financiën op anticipeert, is modernisering een logisch gevolg om de klanten van gemak te voorzien door bijvoorbeeld gebruik te maken van internetbankieren en rechtstreekse stortingen bij de bank.

Betalen bij de diverse loketten zal niet meer mogelijk zijn. Het automatiseren van de betalingen bij de belastingdienst is een onderdeel van de hervormingen van de staatsfinanciën. Het optimaliseren van de interne processen en het verbeteren van de externe dienstverlening, zullen breed worden ingezet. De betaalmethode via de bank zal ervoor zorgen dat de interne processen van de belastingdienst worden vergemakkelijkt en een veilig betaalsysteem kan worden gegarandeerd.

Per 1 juni zullen kasbetalingen niet meer mogelijk zijn. De burgers worden gevraagd tijdig hun betalingen te voldoen via de bank, zodat alle betalingen op tijd worden verwerkt ten behoeve van de administratieve processen van de belastingdienst.


Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.