‘AOV en sociale bijstand worden voorlopig NIET verhoogd’

aov Suriname

Hoewel de regering in de haar achterliggende periode alle leerkrachten en ambtenaren met een respectievelijke herwaardering en koopkrachtversterking is tegemoetgekomen, zullen bepaalde doelgroepen nog even meer geduld moeten betrachten.

Volgens Assembleelid Raymond Sapoen is een nieuwe verhoging van de Algemene Oudedagsvoorziening (AOV), die nu gesteld is op SRD 525, en ook de sociale bijstand van SRD 325, op dit moment haast onmogelijk. “Subjectief gezien gaat elke verhoging toegejuicht worden door alle doelgroepen. Iedereen wil zijn deel hebben van de grote verdienkoek, maar dat kan niet voor alle delen van de samenleving. De regering draait een huishouding waar dagelijks naar de centjes en de belangrijke uitgaven gekeken moet worden. Hierdoor zullen de meest kwetsbare groepen niet de grootste slagen incasseren”, zegt Sapoen aan Dagblad Suriname.

Voorbeeldfoto. Ouderen van Suriname

Sapoen voert aan dat het een belangrijke taak van de overheid is om de seniorenburgers maandelijks op tijd tegemoet te komen met de aan haar beloofde SRD 525. Voor een verhoging van dit bedrag zou de regering volgens hem dan eerst extra verhoogde inkomsten moeten hebben. In de ingediende begroting voor het dienstjaar 2017 is niet opgenomen dat de uitkeringen van deze twee groepen zullen worden verhoogd.

Er zijn veel ouderen die geen pensioen hebben. Zij moeten rondkomen met de AOV-uitkering. Diverse sociaal zwakkeren zijn ook afhankelijk in hun levensonderhoud van de sociale bijstand. De regering heeft in november 2010 de AOV van SRD 275 naar SRD 350 verhoogd. Daarna zijn er weer verhogingen geweest tot een bedrag van SRD 525.
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.