Safyen Markus “2017 Best Speaking Student” van Brokopondo

Safyen Markus gekroond tot “2017 Best Speaking Student” van Brokopondo 

Op zaterdag 27 mei 2017 is bij het zesde Brokopondo speech contest Safyen Markus gekroond tot 2017 Best Speaking Student van Brokopondo. Safyen heeft met veel verve een speech gehouden over het onderwerp “milieuvervuiling”.

De overige winnaars van het contest zijn:

2de plaats: Negesty Finisie

3de plaats: Finanda Mawie

4de plaats: Shayrain Markus

5de plaats: Dianthel Maasie

Tijdens de voorronde op 20 mei zijn uit een groep van vijftien contestanten negen finalisten gekozen. De contestanten zijn allen leerlingen van de VOJ-scholen van Brokopondo en afkomstig uit de verschillende dorpen in het district.

De Brokopondo speech contest is onderdeel van het “Youth Talent Development Program” dat Rosebel Gold Mines jaarlijks samen met Junior Chamber International (JCI) Suriname organiseert.

Dit programma omvat verschillende activiteiten om talenten van jongeren in Brokopondo te stimuleren, waaronder ook de Brokopondo scholenquiz en de spelling bee competitie, die later dit jaar zullen worden gehouden.

Het speech contest heeft als doel om de spreekvaardigheid van de jeugd van Brokopondo in de Nederlandse taal te verbeteren. Om de leerlingen klaar te stomen voor de wedstrijden zijn de contestanten intensief getraind en begeleid.

De prijzenpot bestond uit  geldprijzen, laptops en tablets.
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.