Moord door derde partij op Ivy Hirasing en Marcel Fong Tin Joen niet uitgesloten

Hoe het schietincident aan de Poseidonstraat precies heeft plaatsgevonden, is nog onduidelijk. De politie concludeerde in eerste instantie dat verdachte Marcel Fong Tin Joen (59) heeft geprobeerd zichzelf van kant te maken, nadat hij het slachtoffer Ivy Hirasing (62) had doodgeschoten.

Echter, de politie houdt nu ook rekening met de mogelijkheid dat de twee door een derde zijn beschoten. Dit zegt politiecommissaris Guno Rozenhof. Hij wil vooralsnog niets uitsluiten. “Wij willen eerst degelijk onderzoek verrichten alvorens een uitspraak daarover te doen. De politie wil niet nog een keer de mist ingaan”, zegt Rozenhof.

Woensdag maakte de publiciteitsdienst van het Korps Politie Suriname namelijk bekend dat bij het schietincident beide betrokkenen zijn overleden: De vrouw ter plekke en de man in het ziekenhuis. Achteraf bleek echter dat hij niet dood is, en dit werd gecorrigeerd door de publiciteitsdienst. “De man is weliswaar niet aanspreekbaar”, onderstreept Rozenhof tegenover de Ware Tijd en ligt onder politiebewaking in het ziekenhuis.
Note: Inmiddels is Marcel Fong Tin Joen overleden aan zijn verwondingen.

Rozenhof zegt dat Fong Tin Joen niet alleen verdachte is, maar ook een belangrijke getuige. Hij was met het overleden slachtoffer in de auto, dus hij kan de politie aardig op weg helpen met het onderzoek. Vooral als er een derde persoon betrokken is. De politiecommissaris onderstreept echter ook dat er een aantal getuigen zijn, die ‘iets’ hebben gezien of gehoord. Fong Tin Joen en Hirasing zaten in een auto en zijn beide door het hoofd geschoten. Het dienstwapen van de man, beveiligingsambtenaar, lag bij aankomst van de politie op de vloer van het voertuig.

Onderstaand bericht schreef zijn broertje gisteren onder 1 van onze berichten:

Op sociale media worden sinds donderdag berichten verspreid, die afkomstig zouden zijn van familieleden van Fong Tin Joen. “Ik wil jullie vragen om het onderzoek van de politie af te wachten. Zoals ik mijn broer ken, zou hij dit niet gedaan hebben, maar alles is mogelijk. Voor mij zijn er wel genoeg aanwijzingen dat hij is geliquideerd”, staat in een van de berichten.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.