BaZo kinderen en 60+ tot december nog geldig

szf Suriname

De basiszorgkaarten voor verzekerden in de leeftijdscategorie nul tot en met zestien jaar en 60+, zijn nu geldig tot en met eind december 2017.

De kaarten zouden aanvankelijk per 31 mei 2017 vervallen, maar de regering wil extra tijd nemen om de basiszorg juridisch gezien goed te organiseren. De Raad van Ministers heeft dit besloten na overleg met de Onderraad Sociaal Zekerheidsstelsel. Dat meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) in een persbericht.

De overheid zal deze basiszorgverzekering betalen voor degenen die daartoe niet in staat zijn. Degenen die hun ziektekostenverzekering wel kunnen betalen worden gescreend, en zullen per 31 december uit het BaZo-bestand worden gehaald. “De regering wil dat elke ingezetene over een basiszorgverzekering beschikt”, meldt Biza.

Alle zaken rondom de BaZo-verzekering moeten worden verwerkt in het Staatsbesluit, dat wordt voorbereid door Biza. Dit Staatsbesluit moet zorgen voor betere transparantie, rechtszekerheid en rechtmatigheid bij de verstrekking. Vanaf 25 mei tot en met 30 juni 2017 kunnen mensen zich aanmelden bij het Staatsziekenfonds om hun kaart te verlengen tot en met 31 december 2017. De basiszorgverzekering van mensen die zich na 30 juni 2017 aanmelden, zal komen te vervallen.
Bekijk hieronder de video voor meer informatie:

Bron: DWT

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.