Anoniem: Mijn zusje is 5 maanden zwanger en ze wil zo snel mogelijk van dat kind af

zwanger Suriname

Hallo iedereen. Ik ben Sheila. Ik lees zo vaak mensen hun berichten op FamilieNieuws. Nooit geweten dat ik er zelf eentje moet schrijven. (Gelukkig?) niet voor mij maar voor iemand anders. Mijn zusje is 5 maanden zwanger en ze wil zo snel mogelijk van dat kind af.

Andermans problemen

En ik weet dat er comments zullen zijn die me zullen vertellen dat ik andermans problemen niet moet dragen op mijn hoofd. Maar als ik het niet doe, voel ik me me hele leven lang schuldig. Het gaat namelijk niet om zomaar iemand. Het gaat om mijn zusje.

Hier het verhaal: Mijn zusje is al bijna vijf maanden in verwachting is. Haar partner heeft helemaal geen zin meer in haar of haar kind. Dus staat ze er nu helemaal alleen voor. Zij wilt het kind aborteren. Het is al veel te laat voor abortus, maar zij ziet het als enige optie. Zij wil echt zo snel mogelijk van die zwangerschap af.

Abortus

Ik ben helemaal oneens met haar beslissing tot abortus. Het is behalve illegaal, ook erg triest. Het kindje is al gevormd is in haar buik.

Adopteren

Ik wil door middel van dit bericht informeren welke instanties er zijn die pas geboren kinderen opvangen? Misschien dan mijn zusje toch de optie heeft om haar kind ter wereld te brengen in plaats van aborteren. Of als er koppels zijn die een kind op legale wijze willen adopteren? Ik ben radeloos. Mijn zusje zelf wil niet denken aan adoptie. Maar misschien als ik via de reacties wat adviezen kan krijgen, kan ik haar daartoe overhalen.

Geen idee wat de reacties van mensen zullen zijn. Maar wie weet heeft het ook een goed afloop.  Ik hoop dat echt.
Ik bedank alvast voor jullie begrip. Sheila. (FamilieNieuws heeft mijn contactgegevens)

Gerelateerde berichten:

Column – Abortus: Keuzevrijheid, kindermoord of zelfmoord?

Anoniem: Ik wil een abortus

 

 

 

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of 
 op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.