Ook voor Paul Somohardjo zijn het zware tijden

Niet alleen burgers die hun onroerend goed, waaronder een perceel, als onderpand hebben gelegd bij de bank om een lening aan te gaan dreigen deze te verliezen middels veilingen.

Van deze situatie was ook sprake bij de gewezen voorzitter van het parlement, huidig assembleelid en voorzitter van de Pertjajah Luhur (PL), Paul Somohardjo. ‘Alles is al geregeld’, verzekerde hij Dagblad Suriname. Nadat de advertenties van executoriale verkoop in de dagbladen zijn verschenen, heeft de politicus er werk van gemaakt om de rente te betalen.

Wanneer de betaling van de rente is voltooid, kan de veiling gestuit worden. ‘Dit is de situatie in het land’, zegt Somohardjo. Hij geeft aan dat het kopen van valuta in deze periode een ‘hell of a job’ is. De koers is hoog en de valuta is schaars. ‘Hier en daar hebben wij wat kunnen verkopen’, beweert de politicus. Op deze wijze heeft hij de rente kunnen betalen.

Somohardjo memoreert dat ondernemingen zich met heel veel moeite staande houden door de financiële malaise in het land. ‘Enkele van de ondernemingen zijn over de kop gegaan en failliet verklaard.’
Geschreven door Asha Gajadien-Bhagwat
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.