Video – “Mijn dak is weggewaaid, waar moet ik nu wonen?”

“Ik kan niet langer in het huis wonen, omdat een groot deel van het dak is weggerukt. Ik moet naar een ander huis, maar om nu een betaalbare huurwoning te vinden, is moeilijk.”

Dat zegt Rachel Vrede die met haar man en drie jeugdige kinderen slachtoffer zijn geworden van de rukwinden van maandagmiddag.

Staande te midden van haar inboedel op het erf aan de Langatabikistraat vraagt ze zich af: hoe het verder moet. “Ik hoop de overheid ons helpt en we zouden hiermee echt blij zijn, omdat de kinderen naar school moeten”, zegt ze. Het huis waarin ze woonde, is een huurwoning.

Foto Stefano Tull

Vrede was maandag met haar man en hun tweejarige peuter thuis toen omstreeks vijf uur de rukwinden opkwamen. De overige kinderen waren bij haar moeder. “Het raam waaide open en toen ik het dicht wilde doen, zag ik dat de carwash aan de overkant werd vernietigd door de rukwinden. Daarna hoorde ik een klap boven het huis en we zijn geschrokken en waren erg bang”, herinnert ze zich.

Overste Jerry Slijngard, coördinator van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) zegt dat er ongeveer tien panden in Paramaribo zijn beschadigd door de rukwinden. Cijfers van beschadigde huizen in de districten had hij dinsdag nog niet. Het NCCR maakt een inventarisatie van de schade en zal helpen waar nodig.
Bekijk hieronder een video van de storm van afgelopen maandag

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.