Waarschuwing – Doe geen geldzaken op straat

Een ondernemer is vrijdagmiddag zwaar genept door een professionele oplichter. Uit het relaas van de benadeelde blijkt dat hij enige tijd geleden een perceel had aangevraagd bij het ministerie van ROGB.

Vrij plotseling en wel op vrijdag 19 mei kreeg hij een telefoon omtrent het perceel dat hij had aangevraagd. Volgens de wederhelft van de benadeelde zou een zekere meneer Roy M. gebeld hebben. De beller deelde mee dat het perceel, welke de ondernemer had aangevraagd, als eigendom op zijn naam kan worden overgedragen. Tegelijkertijd gaf Roy aan dat er kosten hieraan zijn verbonden namelijk SRD 7.320. Voor het echtpaar was het wel vreemd dat de persoon die de ondernemer benaderde constant belde. Hij gaf de locatie aan waar de ondernemer zich moest aanmelden met het geld. De ondernemer is inderdaad met het geld aan de Prins Hendrikstraat geweest bij het TCT-gebouw. Aan de krant zegt de benadeelde dat zij het inderdaad raar vond, maar aan de ene kant had de persoon gedetailleerde informatie over deze familie en het aangevraagde perceel. Het echtpaar reed met het geld naar het opgegeven adres.

Daar aangekomen was alles potdicht. De persoon belde voor de zoveelste keer en deelde de ondernemer mee dat er een voertuig, een Toyota Corola aan overkant van TCT, staat geparkeerd. Hij moest het geld, welke in een enveloppe zat, aan de chauffeur afstaan. Dit deed de benadeelde terwijl hij in gesprek was met de beller. De telefoon werd aan de chauffeur van de Corola overhandigd, waarna hij met de persoon verder sprak. De bestuurder heeft de enveloppe met geld uit de handen van de benadeelde weggerukt en reed van daar weg. Het echtpaar twijfelde om mee te werken met de beller, maar omdat hij privézaken van de mensen kende, zijn ze in zee gegaan en het resultaat daarvan is deze oplichting.

De politie van het ressort werd hierover gewaarschuwd. Er is een aangifte opgenomen. De sterke arm is bezig de master oplichter op te sporen. “De samenleving moet alert en bewust worden over dit soort zaken. Geldzaken worden op een kantoor afgehandeld en niet over straat”, zegt de politie.
Geschreven door Saskia Bandhan
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.