Delano D. schulding aan dood van 33-jarige André Adjako

Delano D. is schuldig bevonden aan dood van zijn buurman André Adjako (33). Kantonrechter Siegline Wijnhard heeft op de rechtszitting van maandag doodslag wettig en overtuigend bewezen geacht.

Ze legde de man twaalf jaar celstraf op, onder aftrek van de tijd in voorarrest. Daarnaast wordt hij door de psycholoog en psychiater begeleid. Officier van justitie, Astrid Niamat, had tegen de verdachte een celstraf van 25 jaar geëist.

De kantonrechter voerde aan dat er stille getuigen waren. De sporen in het zand hebben aangetoond dat het slachtoffer van zijn fiets was gevallen en hij werd daarna aan een stuk door gekapt door de veroordeelde. Bij de politie had Delano D. verklaard dat stemmen in zijn hoofd hem gezegd hadden dat het slachtoffer hem zou kappen. Uit de medische verklaring bleek dat de veroordeelde een lichte verwonding en wat schrammetjes had opgelopen. Op basis van de stille getuigen heeft de rechter het noodweer verweer van raadsman Hedley Derby verworpen.

Dat de veroordeelde met voorbedachte rade en kalm beraad gehandeld had, achtte zij niet bewezen. Ze sprak over een ernstig misdrijf, waarbij Adjako het leven liet. Ze hield rekening met de deskundige rapporten. Het psychologische en psychiatrische rapport geven aan dat de verdachte lijdt aan een geestesstoornis. Delano D. heeft last van stemmen in zijn hoofd die hem aanzetten tot handelen. Ook slaapt hij slecht. Hij voelde zich bedreigd door het slachtoffer. Toen hij het slachtoffer zag, kon hij fantasie niet onderscheiden van de werkelijkheid. Onder deze omstandigheden heeft hij zijn buurman dodelijk verwond aan de Kronenburgweg. De psychiater stelt dat de man hallucineert en dat hij paranoïde wanen heeft. Hij liep met het idee dat het slachtoffer hem wilde afmaken.

André Adjako

Eerder op een strafzitting had raadsman Hedley Derby aangevoerd dat het Openbaar Ministerie (OM) geen rekening heeft gehouden met de situatie van de verdachte. Hij vroeg de kantonrechter om Delano D. vrij te spreken van rechtsvervolging, of een milde straf op te leggen, zodat hij kan terugkeren in de maatschappij. Derby acht, in tegenstelling tot het OM, moord niet bewezen. De familie van wijlen Adjako zat in de rechtbank toen de zaak voorging. Ze konden hun tranen niet bedwingen. Ze hebben hun broertje verloren. Na het feit, een dag later, werd er vermoedelijk brand gesticht in de woning van Delano D.

Geschreven door Wanita Ramnath
Bron: Starnieuws

Gerelateerde berichten:

Redactie: Strafeis van 25 jaar voor moord op André Adjako

Redactie: Moordenaar van 33-jarige heeft verdriet

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.