13 jaar eis tegen Sandjaikoemar T. voor doodslag Moreno Mijnals

politie Suriname

Kantonrechter Siegline Wijnhard heeft Sandjaikoemar T. veroordeeld tot een celstraf van dertien jaar. Officier van justitie, Astrid Niamat, had twaalf jaar onvoorwaardelijk tegen de verdachte geëist.

Ze voerde aan dat de man geen spijt heeft betuigd, hetgeen inhoudt dat hij geen verantwoordelijkheid op zich neemt. Daarnaast vindt zij dat de veroordeelde geen respect voor het leven van een ander heeft. Ze achtte doodslag wettig en overtuigend bewezen.

De verdachte heeft het slachtoffer Moreno Mijnals met een scherp voorwerp om het leven gebracht. De vechtpartij vond plaats op het Hanna’s Lustproject. Mijnals werd per ambulance vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, waar hij de volgende dag de geest gaf. Sandjaikoemar T. werd aangevallen door het slachtoffer dat gewapend was met een balk.

Hij sloeg de verdachte ermee. Dit heeft een getuige op de rechtszitting bevestigd. Volgens de veroordeelde werd het slachtoffer in een worsteling geraakt door een schaar. De kantonrechter merkte op dat Sandjaikoemar T. een horizontale verwonding had aangebracht. Dit betekent dat de verwonding recht naar voren is aangebracht en kan dus niet per ongeluk zijn geweest. Ze vindt het erg dat er om SRD 40 ruzie was.

De verdachte was zijn geld gaan opeisen bij Mijnals. Het slachtoffer en de verdachte hadden mot om SRD 40. De verdachte vroeg naar zijn geld en heeft het slachtoffer op een gegeven moment geslagen. Daarna pakte het slachtoffer een eind hout en sloeg de verdachte ermee. De verdachte had een schaar in zijn zak en haalde die tevoorschijn. Zowel het psychologische, als het psychiatrische rapport geven aan dat de man niet lijdt aan een gebrekkig geestesvermogen, noch aan een diagnostische ziekelijke stoornis. Hij is toerekeningsvatbaar. De man is agressief en hij is vaker bij de politie beland. Hij gaat slecht om met probleemsituaties. Het agressieve gedrag wordt verslechterd door zijn alcohol- en drugsverslaving. De verdachte kan wel het verschil tussen goed en slecht uitmaken.

Geschreven door Wanita Ramnath
Bron: Starnieuws

Eerdere berichten:

http://familienieuws.sr/2016/05/10/redactie-moreno-mijnals-overleden-om-40-srd/

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.