Anoniem: Mijn man wil scheiden!

Hoi FamilieNieuws, Ik ben Lorette en ik wil mijn verhaal graag anoniem kwijt en natuurlijk ook graag reacties.
Ik ben een dame van 33 jaar. Ik heb 3 dochters, 2 meisjes van wie de vader overleden is en 1 meisje met mijn getrouwde man. Laurens. Maar mijn man wil scheiden!

Ik verdiende meer

Ben inmiddels reeds 5 jaren getrouwd met Laurens. Ons leven ging prima, we kregen af en toe wel ruzie maar kwamen er snel uit. Het leven ging niet al te makkelijk het was hard werken, maar ik was altijd tevreden met wat ik had. We werkten beide, ik verdiende wel meer dan me man en deed ook de meeste dingen in huis en heb het nooit erg gevonden.

Kerstcadeau

Na 3 jaren vond Laurens een betere baan, ik kreeg meer hoop dat het financieel beter zou gaan. Hij was niet zo blij met zijn werk, klaagde elke dag. Daarom vond ik het vreemd dat hij na 2 maanden buiten de stad ging voor een overnachting met zijn collega’s. Ook kreeg hij na 1 maand een zeep als kerstcadeau van een zekere dame wat ik ook raar vond. Die zeep rook helemaal niet lekker. Maar hij prees het de hemel in. Ik heb er verder geen punt van gemaakt, heb het ook niet aangeraakt. Hij is ermee gebaad.

150 euro

Vanaf dat moment kan ik me heugen is me man helemaal veranderd. Hij sprak niet meer tot me als voorheen, hij sliep niet meer naast me, hij weigerde geld te geven enz. Ik vroeg hem als er iets was, maar hij zei steeds van niet. Ik hield rekening omdat ik dacht dat hij moe was van het werken, de school en het trainen. Na 3 maanden kreeg ik pech dat dieven mijn autoruit braken, ik was zeer bedroefd omdat ik euro 150 moest neer tellen om die weer te maken.

De ochtend toen het gebeurde had ik Laurens aan het werk gezet. Toen hij van het werk kwam vertelde ik hem alles, hij heeft helemaal niet erop gereageerd, niet eens medelijden getoond of me tenminste die warmte gegeven. Ik werd teleurgesteld in hem en heb hem dat kenbaar gemaakt en ipv zijn excuses aan te bieden zei hij me dat hij niets meer voelt voor onze relatie. Hij had geen reden wat ik hem heb aangedaan het enige wat hij deed was huilen en zeggen dat hij weg ging.

Radeloos

Ik was radeloos, wist niet wat ik moest doen. Ik sprak tot hem, smeekte hem dat niet te doen. Maar hij liet maar niet los. Na 1 week verhuisde hij, uit stress en alles wat hij deed had ik zijn spullen zelfs ingepakt wat dus mijn grootste fout was geweest. Hij ging terug naar zijn moeder. Ik vroeg hem me te vergeven trots ik wist dat ik niets had gedaan. Hij zei erover na te denken. We bleven een goede band hebben. We deden alles als man en vrouw 1 jaar lang. Alleen bleven we dus apart.

Oudjaar

Op oudjaar plande ik hem de sleutels van het huis te geven en hem te vragen weer thuis te komen, toen ik naar zijn huis reed en ff bij de bank stopte zag ik hem met een andere dame in zijn auto. Hij nam de snelste spoed en deed alsof hij me niet zag, ik belde hem en hij nam niet op. Ik werd heel erg boos en schold hem later vies en vuil uit. Me oud op nieuw was helemaal verpest, heb me jaarwisseling verdrietig doorgebracht.

Echtscheiding

Hij maakte weer contact met me en zei me een echtscheiding te gaan aanvragen. Ik weigerde het omdat ik van hem hield en niet wilde scheiden. En zei hem dat zelf te doen als hij dat wilt. En dat heeft hij dus 1 maand later ook gedaan, ik kreeg een verzoekschrift en moest dus gaan voor een herenigingsgesprek. Hij weigerde alles.

Nu zijn we 8 weken verder en heb dus weer een afschrift gehad voor de 1ste rechtszitting. Wat moet ik nu doen? Ik hou nog van hem maar sta machteloos. Ook ben ik erachter gekomen dan hij dus een relatie heeft met die dame die hem die zeep gaf. Dat hij zelfs onze dochtertje naar der bracht om der haar te vlechten als ze bij hem ging logeren.

Uit boosheid stuur ik me dochtertje niet meer daar, ontvang ook geen geld meer van hem omdat hij voor me huis kwam schreeuwen hoeveel geld hij geeft voor ons dochtertje. Terwijl hij me maar srd100 gaf midden in de maand en zijn moeder eind van de maand srd200 voor de oppas. Oppas die zij zelf wilde doen.

Hoe verder?

Ik weet niet hoe verder. Moet ik scheiden? Moet ik het aanvechten? Ben ik verplicht een advocaat te nemen? Ik mag getuigen meenemen, heb zijn moeder dus gevraagd te komen, omdat ik een hechte band met haar had, ze was heel erg lief. Maar de laatste periode stelt ze me teleur want het leek alsof ze het opnam voor der zoon. Is het wel goed om haar als getuige te laten komen? Heb graag advies nodig, dit alles zit me heel dwars. Bedankt

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of 
 op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.