8 pogingen tot zelfmoord april 2017

Als wij het aantal suïcidegevallen en pogingen tot zelfmoord landelijk bekijken, blijkt dat de maand april 2017 meer pogingen tot zelfmoord telt dan de werkelijke suïcide gevallen.

De teller van het aantal pogingen tot zelfmoord staat op 8. Vergeleken met de maand daarvoor (maart 2017) is het aantal pogingen gelijk gebleven. Suïcide in deze twee maanden staan respectievelijk op 5 om 3. Maart telde 2 gevallen meer.

Voorbeeldfoto

Opvallend is dat de meeste slachtoffers van de Hindoestaanse etnische groep afkomstig zijn. Opvallend is ook dat de meeste slachtoffers vrouwen zijn. Van de 3 zelfmoordgevallen hebben 2 personen Gramoxone ingenomen en de derde heeft het leven beëindigd door van de Wijdenboschbrug te springen.
Poging zelfmoord

Vier personen hadden Gramoxone ingenomen. Zij verkeerden buiten levensgevaar en zijn inmiddels al ontslagen uit het ziekenhuis. Een vrouw had benzine over haar lichaam gegoten, met de bedoeling de hand aan zichzelf te slaan. Haar echtgenoot kon haar tijdig de aansteker afhandig maken en zodoende heeft hij kunnen voorkomen dat zij zichzelf in brand stak.

Twee personen zijn van de Wijdenboschbrug gesprongen en zijn gered door omstanders. Van het aantal pogingen tot zelfmoord heeft e
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.