Moeder gelooft niet dat haar vriend onschuldig is

Met een onschuldige blik zat Johannes in de beklaagdenbank voor kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor, omdat hij beschuldigd wordt van seksueel misbruik van zijn stiefdochter.

Hij ontkent en zegt dat hij zelfs nooit een vinger naar het kind heeft uitgestoken, maar de moeder van het meisje betwijfelt dat. “Hij deed de laatste tijd vóór zijn aanhouding vreemd, bijvoorbeeld door extra lief te doen. Ook verwende hij het meisje extra, kennelijk om haar tot andere gedachten te brengen”, zei ze als getuige tijdens de zitting.

Een politieman die waarnam bij de afdeling Jeugdzaken van Politie is vaker door hem benaderd, nog voordat hij was aangehouden. .

“Hij probeerde die agent te beïnvloeden en te overtuigen van zijn onschuld, dat hij hem helemaal op het werk ging opzoeken. Hij deed zoveel moeite om het tegendeel te bewijzen, dan zal hij toch wel iets te verbergen hebben? Ik geloof hem niet meer”, zei de moeder. Zelfs nu hij vastzit, probeert hij volgens haar de zaak te verdraaien.

De moeder is als kind zelf slachtoffer geweest van seksueel misbruik en heeft zich er altijd voor ingezet te voorkomen dat haar dochtertje hetzelfde overkwam, vertelde ze geëmotioneerd.

De rechter adviseerde haar om als moeder, vanwege haar ervaringen in deze zaak, een maatschappelijk werker te raadplegen voor bijstand. “Het is een moeilijke situatie en dat begrijp ik.” De zaak is verdaagd tot 5 juli. Dan zal er nog een getuige gehoord worden en de raadsman zijn pleidooi houden.
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.