Echtpaar Chotoe- Premie 50 jaar getrouwd

Gouden huwelijk voor echtpaar Chotoe- Premie. De heer Chotoe Ramanand en Mevrouw Premie Poernawatie, wonende aan de Pandit Debi Sahaiweg no 62 in het district Sarmacca delen al 50 jaar lief en leed met elkaar.

Zij vierden gister, woensdag 17 mei 2017 hun 50 jarige huwelijksjubileum.
De heer Ramanand Chotoe bekend als Ram is geboren op 12 augustus 1950 in het district Wanica. Hij komt uit een gezin van 9 kinderen ( 3 meisjes en 6 jongens).

Hij is opgegroeid op Saramaccapolder Leiding 5(thans Commissarisweythingweg).
Hij heeft de O.S Debie Sahai tot de 5e klas bezocht. Na zijn huwelijk was hij werkzaam bij Surland N.V(thans Fai) als veldarbeider. Ook heeft hij circa 30 jaren lang taxi gereden bij R.A Taxi aan de Kwattaweg.
Mevrouw Premie Poernawatie meer bekend als Batjie zag het levenslicht op 16 februari 1949 in het district Suriname(thans Wanica).

Zij komt uit een gezin van 9 kinderen, waarvan 4 meisjes en 5 jongens en is opgegroeid te Livorno aan de Tjon A Kietweg. Zij heeft ook de Penny en John school(GLO) afgerond. Samen met haar echtgenoot heeft ze aan veeteelt gedaan en pluimvee voor eigen gebruik.

De gezondheidssituatie van het echtpaar is redelijk te noemen. Het dieptepunt in hun leven was toen hun dochter kwam te overlijden. Het hoogte punt van hun was de dag dat al zijn kinderen waren uitgehuwelijkt(gesetteled).
Voorts mag vermeld worden dat het echtpaar wel heel trots is op hun kinderen gezien de eenheid onder hen.
Districtscommissaris, Laksmienarain Doebay van Saramacca heeft namens de President van Suriname de felicitaties overgebracht aan het echtpaar en de gebruikelijke envoloppe overhandigd.


Bron: Bic Saramacca