Column – Seks tijdens de huwelijksnacht

Ik las vanmorgen in een artikel in de Telegraaf dat de helft van de stellen geen seks heeft tijdens de huwelijks nacht. Ik keek daar eigenlijk niet zo van op.

Klik hieronder om het betreffende artikel te lezen
Helft bruidsparen sekst niet tijdens huwelijksnacht

Ik denk dat 95% of misschien zelfs 99% van de stellen al seks heeft gehad voordat ze gaan trouwen. Is dat erg? Ik vind persoonlijk van niet. Ik denk dat seks heel erg belangrijk is voor je relatie. Misschien niet het allerbelangrijkste, maar wel een belangrijk deel.

Seksuele klik

Seks is het intiem samenzijn tussen jou en je partner. Als die seksuele klik ontbreekt dan denk ik dat het niet helemaal goed zit. Een huwelijk zonder die klik is geen goed huwelijk. Dan hoeft het wat mij betreft niet direct te gaan om het lichamelijk contact. Dus het het ‘erin en eruit schuiven’. Maar die seksuele klik kan ook betekenen dat je samen intiem kunt praten, voelen en genieten. Geen schaamte naar elkaar toe. Dus iemand echt toelaten tot je binnenste. Dat versta ik onder die seksuele klik. En als je dat niet hebt samen dan ontbreekt er iets in je huwelijk.

Celibatair leven

Uiteraard is het spannend om die kans te nemen. Wachten met seks tot na het huwelijk. Het is misschien makkelijk na een half jaar verkering. Maar wanneer je al 10 jaar samen bent is het een stuk moeilijker om celibatair te leven.

One-night-stand

Je neem ook een risico, want je hoopt natuurlijk dat de seks na het wachten goed is en dat de vonken ervan vliegen. Maar wat dan als het niet goed is? Ga je dan scheiden? Als de rest binnen de relatie goed is, ga je natuurlijk niet scheiden omwille van de seks. Maar als mens heb je wel behoefte om intiem te zijn. Wat doe je dan? Uitlopen? Het zal toch niet hetzelfde zijn. Goede seks met je vaste partner is niet te vergelijken met goede seks met een one-night-stand. Sommige mensen zullen zeggen dat het juist leuker en lekkerder is met een one-night-stand. Dat kan omdat het om one-night gaat. Maar, stel je voor dat je die zelfde lekkere seks kunt hebben met je vaste partner. Dat is pas lekker.

Verloofde

Maar zoals ik al schreef, ik denk dat weinig stellen, dan praat ik over stellen in Nederland en Suriname, nog wachten met seks tot na het huwelijk. Dat is denk ik ook de grootste reden waarom seks tijdens de huwelijksnacht geen must meer is. Je weet toch al wat het is. Er is niet jarenlang naar uitgekeken. En waarschijnlijk heb je het die nacht daarvoor al met je verloofde gedaan. Sommige stelletjes kiezen ervoor om de nacht of een paar nachten voor het huwelijk apart te slapen. Dan lijkt het ook op een soort eerste keer tijdens je huwelijksnacht.

Ook mijn verloofde en ik besloten om apart te slapen de nacht voor ons huwelijk. Of het nou was omdat het huis echt een puinhoop was met overal presentjes en huwelijks spullen op de vloer of omdat ik absoluut niet wilde dat hij mijn jurk van te voren zag. Het was ook erg druk in huis. Al mijn vriendinnen en nichten sliepen bij mij. Die nacht hadden we namelijk mijn vrijgezellen nacht. Ik kan me voorstellen dat hij geen zin had om tussen het gekakel te zitten. Of misschien wilde hij zelf ook vrij zijn om te genieten van zijn vrijgezellen nacht.

Dronken

Wauw, onze vrijgezellennacht. Dat is weer een verhaal apart. Daar gaan we het nog wel een keertje over hebben. Om een lang verhaal kort te maken. Hij en ik hebben ook GEEN seks gehad tijdens onze huwelijksnacht. Althans. Ik kan het me echt niet meer herinneren. Ik was te dronken.

Ik ben benieuwd naar jullie mening: Seks tijdens je huwelijksnacht. Is dat een must? En vinden jullie seks belangrijk genoeg om te wachten of juist belangrijk genoeg om NIET te wachten? En, zal getrouwde seks anders aanvoelen dan ‘illegale’ seks? Of verandert er helemaal niets na het huwelijk? Ik denk het laatste.

Groetjes van Denise van FamilieNieuws.
Dit is mijn column.
Geschreven door mij.
Mijn mening.
Mijn persoonlijke ervaring.
Mijn leven.

Uw reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
Ik ben op Youtube , Facebook, Instagram en Twitter

Heeft u privévragen of opmerkingen?
Whatsapp / bel: +597 8966341, mail: [email protected]

Denise Van FamilieNieuws. De avond voor ons huwelijk. Btw Dit was bijna 11 jaar geleden!