Deze arts heeft seks met patiënten om ze te genezen (Engeland)

Een dokter in Londen hield er een opvallende methode op na om een patiënte te ’genezen’ van Multiple Sclerose. Volgens de 43-jarige Kwame Somuah-Boateng was de beste optie voor de vrouw in de dertig om seks met hem te hebben om van haar ziekte af te komen. „Vertrouw mij, ik ben een dokter. Zo krijg je je gevoel in je vagina weer terug.”

Voor een medisch tribunaal moet de dokter zich nu verantwoorden, aldus The Telegraph. Toen de vrouw te horen kreeg dat ze MS had, had Kwame al snel het advies paraat dat seks hebben goed was voor haar. Hoewel de dokter zelf getrouwd was, met twee dochters, weerhield hem dat niet om zichzelf als ’vrijwilliger’ aan te bieden.
’Weer gevoel in je vagina’
De dokter claimde dat seks hebben goed was voor de vrouw zodat ze weer „gevoel in haar vagina zou krijgen” en het haar zou helpen om zich „weer een vrouw te voelen”.

In juli 2012 begon de affaire toen de vrouw werd opgenomen in het Croydon University Hospital in Londen. Een half jaar lang had de dokter geregeld seks met de vrouw. Toen ze een second opinion ging aanvragen, kwam de vrouw erachter dat seks niet de beste methode is om MS te genezen.

’Zoek je ziekte niet online op’
Voor het medische tribunaal gaf ze tekst en uitleg. Kwame Somuah-Boateng, een uroloog, zou de patiënte hebben getroost toen ze de diagnose MS had gekregen. „Een paar dagen later belde hij mij op.” Hij nodigde haar uit en al snel volgde er seks.

„Toen dacht ik dat het een normale relatie was. Ik voelde mij veilig bij hem. Hij liet mij denken dat ik mijn ziekte niet met vrienden en familie kon bespreken. Ook zei hij dat ik niet dingen over MS op moest gaan zoeken op het internet.”

Dokter ontkent
Toen de patiënte erachter kwam dat ze wellicht zwanger was, dreigde de dokter dat zijn vrouw de baby zou vermoorden. Toen de dokter dacht dat zijn patiënte een miskraam had gehad, wilde hij weer seks met haar hebben.

De beschuldigde dokter ontkent dat hij contact legde met de vrouw. Ook ontkent hij dat hij haar medicijnen heeft voorgeschreven. In 2015 werd de dokter vrijgesproken van poging tot verkrachting door een normale rechtbank. De zaak bij het medische tribunaal zal later worden vervolgd.
Bron: Telefgraaf
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.