35 miljoen beschikbaar voor sociale woningbouw

Het sociale woningbouwprogramma van de regering wordt voor 35 miljoen US dollar gefinancierd door de Islamitische Ontwikkelingsbank (IsDB). Deze keurde maandag de financieringsaanvraag goed.

Dat gebeurde tijdens haar 42ste vergadering van governors in Jeddah, Saudi-Arabië, waar de minister van Financiën Gillmore Hoefdraad en ambassadeur Anwar Lall Mohamed namens Suriname aanwezig zijn.

Voorbeeld foto sociale huisvesting

Het ambitieuze woningbouwprogramma van de regering is reeds geruime tijd op een laag pitje, mede vanwege de financiële malaise waarin het land verkeert. Desgevraagd zegt Ginmardo Kromosoeto, directeur van de Surinaamse Postspaarbank dat het geld niet bedoeld is voor de woningbouw die goeddeels door zijn bank moet worden gefinancierd, maar voor het Low Income Shelter Programme.

Aan de nieuwssite Caribbeannewsnow zegt Lall Mohamed dat de delegatie in Saudie-Arabië is om gedaan te krijgen dat een aantal projecten op de rails worden geplaatst. Het gaat om de nieuwbouw van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, een project ter verbetering van de gezondheidszorg in het algemeen en twee onderwijsprojecten. Met de toekenning van de lening voor het woningbouwprogramma springt de teller voor uitstaande leningen van de bank aan Suriname naar honderd miljoen US dollar.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.