23-jarige Firoz ontving naaktfoto’s van 15-jarige meisjes

Edelachtbare hoe weten ze dat ik het ben. Het kan iemand anders geweest zijn. Ik heb wel foto’s van de meisjes ontvangen, maar ik ben niet degene die ze heeft verspreid.”

Zo sprak de 23- jarige verdachte Feroz P. toen hij voor kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor verscheen. Met deze woorden wilde hij de slachtoffers en de rechter ervan overtuigen dat hij foto’s noch videomateriaal heeft verspreid van zijn vijf slachtoffers. Hij staat terecht voor verspreiding van kinderporno.

Feroz P. heeft de meisjes via Facebook leren kennen. Hij heeft allemaal een vriendschapsverzoek gestuurd. Niet lang daarna vroeg hij hun om een relatie te beginnen. Ze hebben allemaal ingestemd. Alle vijf slachtoffers zijn vijftien jaar. Nadat zij akkoord waren gegaan vroeg hij om naaktfoto’s en videomateriaal waarop te zien is hoe zij zichzelf bevredigen. De tieners stuurden hem de foto’s en het videomateriaal. Enkelen weigerden om hem beeldmateriaal te sturen waarop hun hele lichaam te zien is.


Voorbeeld foto

Feroz P. vertelde de meisjes dat hij ze graag wilde ontmoeten en zei waar ze hem moesten opwachten. Uiteindelijk kwam hij nooit opdagen en maakte ook geen contact op het moment waarop was afgesproken. Hij gaf hen de schuld en zei zelfmoord te zullen plegen als zij niet verder wilden met de relatie en vroeg steeds om meer foto’s. Twee meisjes vertelden tijdens de zitting dat zij zich daardoor schuldig voelden en werkten verder mee. De verdachte vertelde de rechter steeds tijdens het verhoor van de getuigen, dat zij een relatie hadden met andere mannen.

De drie meisjes die op de zitting zijn verschenen hebben hun foto’s op Facebook teruggezien. “Ik schrok mevrouw de rechter. Ik zag ook zoveel foto’s van andere meisjes”, zei één van hen. Van dit drietal zeiden er twee door een nicht van Feroz P. via Facebook te zijn benaderd. Zij vertelde dat haar neef de foto’s publiceerde omdat hij zich bedonderd voelde. De rechter vroeg de verdachte wat hij daarop te zeggen had, waarop hij herhaalde dat hij niets van de verspreiding af weet. Hij bleef verder bij zijn eerdere verklaringen. De rechter merkte op dat hij de enige persoon is die over naaktfoto’s van de meisjes beschikte en vindt het daarom vreemd dat hij niet weet hoe het materiaal is verspreid. De zaak is verdaagd tot 5 juni.
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.