Vrouw gaf opdracht om huis van haar man af te branden uit jaloezie

brand Suriname

De verdachte Pranday S. riskeert een celstraf van 2 jaar en 6 maanden met aftrek. Het Openbaar Ministerie, vertegenwoordigd door Niermala Maikoe, heeft tegen de verdachte een celstraf van 2½ jaar onder aftrek geëist. Zij achtte bewezen dat deze verdachte 2 anderen had aangezet om de woning van haar man in brand te steken.

Dit liet zij de verdachten doen, omdat zij het vermoeden had dat haar echtgenoot een buitenechtelijke relatie er op na hield. Uit jaloezie heeft zij dan de 2 verdachten, die eerder bij haar als schilders hadden gewerkt, aangezet tot deze daad. Zij zou de verdachten SRD 800 betalen voor dit feit. Maar de plegers werden op die bewuste dag op heterdaad betrapt door alerte buurtbewoners. De buren dachten dat het inbrekers waren en zij hebben uit voorzorg op de verdachten geschoten. Daarbij is één van hen komen te overlijden.
Advocaat Irvin Kanhai merkte op dat er geen vordering is in deze zaak.

De raadsman was van mening dat het feit zich heeft voltrokken in het derde kanton, terwijl het OM de verdachte heeft gedagvaard in het tweede kanton. Op basis hiervan verzocht de raadsman om het OM niet ontvankelijk te verklaren en zijn cliënt van alle rechtsvervolging te ontslaan. In deze zaak zijn er geen getuigen gehoord op de zitting en bovendien is het bewijs ook niet geleverd. “Juridisch-technisch is bewijs het bedrijven van wetenschap. De rechter-commissaris heeft de verdachte bij de voorgeleiding in vrijheid gesteld”, aldus Kanhai.

De vervolging merkte in haar tweede beurt op dat de verdachte tijdens de behandeling niet is verschenen. Maikoe gaf aan dat de verdachte strafbaar is en dat zij een andere heeft uitgelokt om het misdrijf te plegen. Zij volhardde bij haar strafvoorstel. De raadsman merkte op dat de verdachte het recht heeft om niet de waarheid te verklaren. “Vervolgingsambtenaren zijn paarden die met oogkleppen zich alleen en uitsluitend op de desbetreffende zaak concentreren. Terwijl een advocaat breder denkt”, merkte Kanhai op. De raadsman voerde aan dat volgens het Wetboek van Strafrecht er in dit geval sprake is van een negatief bewijsstelsel. De voortzetting van deze zaak is op 3 juli.
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.